Încheiere de Microstagiune estivală La Palat-Recital extraordinar al Operei Naţionale clujene

Afis la palat 17.09.2014Opera Naţională Română din Cluj-Napoca are plăcerea să vă invite miercuri, 17 septembrie, ora 19.30, pe terasa restaurantului La Palat, la un spectacol excepţional: Serata lirică ce încheie Microstagiunea estivală 2014, prima microstagiune de operă desfăşurată în oraşul nostru.

Recitalul extraordinar susţinut în aer liber în curtea interioară a Palatului Bánffy va fi onorată de prezenţa tenorului Marius Vlad Budoiu, unul dintre cei mai  apreciaţi artişti lirici din România şi un foarte important solist wagnerian al momentului în Europa. Alături de acesta va urca pe scenă  basul Petre Burcă, un artist de asemenea foarte apropiat de inima clujenilor, prezent şi în spectacolul-eveniment al lunii iulie, ”Aida”, desfăşurat în aer liber în faţa a mii de spectatori. Acest duo de excepţie revine pentru a doua oară pe aceeaşi scenă, în urma succesului celei dintâi Serate lirice La Palat din seria spectacolelor verii 2014, primite cu mare entuziasm de melomanii clujeni. În deschidere vor concerta tineri solişti ai Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca: Paula Iancic şi Tiberius Sasz. Acompaniamentul la pian este realizat de Horea Haplea. Atmosfera aristocrată a celor mai celebre  partituri lirice universale va fi completată de destinse versuri din musical-uri, operete şi canţonete, realizând un program foarte agreat de public.

Microstagiunea estivală 2014, desfăşurată în perioada iulie-septembrie, a reprezentat o iniţiativă fără precedent a teatrului liric clujean, menită să îmbogăţească viaţa cultural-artistică a cetăţii, într-o perioadă altădată săracă în astfel de evenimente. Opera Naţională Română din Cluj-Napoca se reîntoarce pe propria scenă pe data de 1 octombrie,  atunci când publicul este invitat la premiera operei ”Lucia di Lammermoor”, care va deschide Stagiunea 2014-2015. Noul sezon liric promite să bucure melomanii cu reprezentaţiile clasice, un număr considerabil de premiere, precum şi noi spectacole realizate în spaţii alternative, foarte apreciate de spectatorii oraşului.

Pentru bilete şi rezervări, doritorii sunt rugaţi să acceseze www.lapalat.ro sau să telefoneze la 0733 336 555.

Articole Noi