Doamna doctor, Florina Raica se alatura rubricii „Ce sa fac, doctore?”. Aceasta rubrica a publicatiei Cluj24h.ro isi propune sa aduca mai multi medici care sa scrie articole pe diferite ramuri ale medicinei pentru ca cititorii sa fie informati corect chiar de catre specialisti. Mai jos puteti citi o prezentare a doamnei doctor Florina Raica.
Am absolvit Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu, Cluj-Napoca, promotia 2001. Dupa efectuarea anului de stagiu (2002), in intervalul 2003-2008 m-am pregatit teoretic si practic in cadrul rezidentiatului in dermato-venerologie, la finalul anului 2008 fiind confirmata ca si medic specialist dermato-venerologie.
In anul 2012 am obtinut atestatul de Studii complementare in Dermato-cosmetologie. De la inceputul anului 2009, activez ca si medic specialist dermato-venerolog, colaborand pe parcursul timpului cu numeroase clinici de prestigiu: Regina Maria (fostul Centrul Medical Unirea), Cardiomed, Centrul Medical Transilvania, Clinica de pediatrie, Clinimed Alba-Iulia.
In momentul de fata, imi desfasor activitatea in cadrul Policlinicii Regina Maria – Pasteur si imi dezvolt propriul cabinet medical – Brightskin – Floresti.
Dermato-venerologia este un domeniu larg si provocator si trebuie sa recunosc ca am anumite preferinte: ma preocupa in mod deosebit diagnosticul precoce al cancerelor cutanate, patologia dermatologica pediatrica, (mai ales dermatita atopica) si procedurile dermato-estetice.
Pe langa partea clinica, de diagnostic si tratament al diferitelor afectiuni dermato-venerologice, ma intereseaza foarte mult informarea corecta a populatiei pe teme medicale – in acest scop, am participat in ultimii ani ca si lector la o serie de cursuri adresate publicului larg, avand teme diferite: dermatita atopica, fotoprotectia, etc; de asemenea, am participat la emisiuni radio si tv cu teme medicale.
Consider ca medicii au o datorie morala fata de societate in directia educatiei medicale a populatiei. Acest lucru este esential in epoca moderna, cand accesul la informatie este foarte facil, dar selectarea calitatii sursei informatiei este foarte dificila.