Habitat for Humanity: Top managementul companiilor Knauf Gips și Knauf Insulation din șase țări au construit locuinţe la Cluj

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Knauf_Habitat for Humanity (4)33 de angajați  din  top și  middle  managementul  companiilor  Knauf  Gips  și Knauf Insulation din România, Serbia, Croația, Slovenia, Grecia şi Bulgaria au lăsat cravata și costumul pentru echipamentele de lucru pe șantier, salopetă și cască. Au fost timp de o zi voluntari pe șantierul Habitat for Humanity Cluj din Jucu, acolo unde asociația construiește 15 locuințe pentru familii cu venituri modeste.

Prin cele două companii  ale grupului,  Knauf a sprijinit  misiunea Habitat for Humanity din Cluj, atât prin intermediul unor importante donații în materiale de construcție necesare proiectului de la Jucu, cât și prin implicarea unora din angajații grupului ca voluntari pe șantier.

Directorii executivi, manageri de departamente și nu numai au montat Knauf Vidiwall®,  plăci  ecologice din  sulfat  de  calciu  armat  cu  fibre  celulozice realizând cu ajutorul acestora pereții de compartimentare de la interior dar și placarea pereților de rezistență la interior și la exterior. La nivelul pardoselilor au montat Knauf Vidifloor®, plăci din suflat de calciu armat cu fibre celulozice ideale pentru structurile de lemn, care împreună cu vata minerală din substrat vor asigura fono și termoizolația noilor spații de locuit. De asemenea voluntarii au  termoizolat  pereții  exteriori  ai  noilor  locuințe  cu  vată  minerală  Knauf Insulation, pentru o bună protecție acustică, termică și impotriva incendiilor.

Knauf_Habitat for Humanity (3)“Mă bucur de fiecare dată când găsim o modalitate de a face donații pentru oameni  în  nevoie din diferite țări.  În  acest  caz,  atât  eu,  cât  și  colegii  mei suntem foarte fericiți că putem să participăm la realizarea proiectului Habitat for Humanity din Cluj, și mai ales că ne vom afla pe șantier, unde vom ajuta la montarea produselor Knauf Insulation și Knauf. Folosesc aceasta oportunitate pentru a mulțumi și felicita organizația Habitat for Humanity pentru realizarea cu succes a acestui proiect”, a declarat Tihomir Civkaroski, General Manager Balcani, Cipru, Malta.

“Suntem onorați și în aceeași măsură bucuroși că am putut participa în acest proiect, că am avut ocazia să ne implicam și activ, direct pe șantier. Cu  aceasta  ocazie  am  îmbinat  două  dintre  valorile  companiei Knauf: Menschlichkeit  (Umanitate)  și  Parteneriat.  Menschlichkeit  (Umanitate)  este datoria noastră de a-i ajuta pe cei mai puțin favorizați, de a le acorda o șansăla un trai mai bun de viață. Le  mulțumim celor  de  la  Habitat  for  Humanity  pentru  tot  ceea  ce  fac  în sprijinul celor nevoiași și pentru că ne-au oferit ocazia să contribuim, alături de ei,  în îndeplinirea acestui  obiectiv”,  a declarat Adrian Garofeanu, Directorul Comercial Knauf Insulation România.

Knauf_Habitat for Humanity (1)„Activitatea  de  pe  șantierul  Habitat  for  Humanity  de  la  Jucu  ne-a  oferit posibilitatea să lucrăm cot la cot împreună cu colegii  din alte companii ale grupului  Knauf din întreaga regiune balcanică, punând în operă materialele Knauf. A fost o plăcere să lucrăm împreună cu Habitat for Humanity într-un real parteneriat. Sperăm că și alte companii se vor alătura demersului Habitatfor Humanity România oferind cât mai multor familii nevoiașe șansa de a locui într-un mediu conform standardelor de viață actuale”, au declarat voluntarii Knauf Gips.

“Sunt  recunoscător  și  le  mulțumesc voluntarilor  de  la  Knauf  Gips  și  Knauf Insulațion pentru contribuția și entuziasmul cu care sprijină de peste nouă ani familiile în nevoie. Parteneriatul cu cele două companii Knauf ne aduce cu un pas mai aproape de viziunea noastră, o Românie în care fiecare părinte își poate crește copiii într-o casă decentă. Am speranța că acest parteneriat va continua și va crește pentru ca în viitor să nu mai existe locuire sărăcăcioasă”,a declarat Mario De Mezzo, director național Habitat for Humanity România.

Voluntarii au participat la construcţia celei de-a şaptea comunităţi Habitat for Humanity din judeţul Cluj, unde sunt construite 15 locuinţe simple, decente şi accesibile pentru familii cu venituri modeste.

Familiile care vor beneficia de locuințelele noi din Jucu trebuie să fie în nevoie de o locuință decentă, să muncească un număr de ore la propria casă și să returneze către Habitat for Humanity Cluj costul casei la prețul materialelor de construcție, pe o perioadă de 20 de ani, în rate lunare fără dobândă şi fără profit. Sistemul Habitat for Humanity, dezvoltat de 39 de ani în 70 de țări din întreaga lume, responsabilizează familiile partener și asigură fondurile pentru construcția de locuințe adresate altor familii cu venituri mici.

Knauf_Habitat for Humanity (2)Grupul Knauf

Înființată în 1932,  Knauf este o afacere de familie care acționează la nivel internațional, producător de materiale de construcții și sisteme de construcții.

În  ciuda  dimensiunii  sale,  Knauf  este  o  afacere  de  familie  tipică,  care promovează o  cultură organizatorică  bazată  pe umanitate (Menschlichkeit), parteneriat,  antreprenoriat  și  angajament. Aceste  valori  sunt  susținute  de către  toți  angajații  Knauf  și  sunt  elemente  definitorii  care  au făcut Grupul Knauf un jucător important pe piața materialelor de construcții, cu 150 fabrici și 26.000 de angajați în întreaga lume.

Knauf oferă constructorilor cea mai complexă gamă de produse înglobate în sisteme agrementate şi certificate internaţional.

Despre Knauf Gips România

Knauf Gips România a fost înființată în anul  1993 sub afiliere Knauf GmbH Austria, parte a Grupului Knauf Gips KG Germania, grup cu o rețea de peste 78 de reprezentanțe în întreaga lume.

Din 2011 Knauf Gips România este prezentă în localitatea Aghiresu, jud. Cluj cu o unitate de producție pentru tencuieli și gleturi pe bază de gips.

Având  o  experiență  de  peste  81  de  ani,  Knauf  furnizează  materiale  de construcție de cea mai bună calitate producând o gamă largă de sisteme de finisaj (pe baza de gips, ciment și chimie), cât și profile metalice și accesorii specifice.

Despre Knauf Insulation

Cu  peste  30  de  ani  de  experiență  în  industria  izolațiilor,  Knauf  Insulation reprezintă una dintre cele mai respectate companii din industria izolațiilor din întreaga  lume.  Producător  de  multiple  tipuri  de produse  izolante  (vată minerală bazaltică, vată minerală de sticlă, plăci din fibre de lemn Heraklith, Urbanscape – soluții pentru acoperișuri verzi), pentru toate tipurile de aplicații (acoperișuri,  pereți exteriori,  pereți  de  compartimentare,  plafoane,  garaje, conducte, rezervoare, boilere, uși rezistente la incendiu, industria maritimă), Knauf  Insulation  are  în  prezent  peste  40 fabrici  în  15 țări.  Compania este angajată  în  satisfacerea cererii  tot  mai  mari  pentru  eficiența  energetică  în locuințe noi și deja existente, clădiri nerezidențiale și aplicații industriale.

Habitat for Humanity Cluj este filială Habitat for Humanity România, una dintre cele mai importante organizații din România în domeniul locuirii sociale. Viziunea sa  este  o  lume în  care  toți  oamenii  au posibilitatea  să  locuiască decent. Din 1996 construiește, reabilitează, oferă consultanță, suport tehnic și derulează  programe  de  eficiență  energetică  și  de  prevenție  și  răspuns  la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

Prin cele șase filiale ale sale din Beiuș, Cluj, Rădăuți, Comănești, Cumpăna și Craiova a ajutat peste 18.000 de persoane să aibă un loc decent în care să trăiască, prin construcții de case și reabilitări, și alte 20.000 prin programele de  prevenție  și  răspuns  la  dezastre.  La  nivel  internațional,  Habitat  for Humanity  a construit  și  reabilitat  peste  1.000.000  de  locuințe  pentru  5 milioane de persoane din 70 de țări de pe întreg Globul.

Foto de Călin Ilea 

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj