GBOB, competiţie de muzică Live. Câştigătorul competiţiei la nivel naţional va reprezenta România la Berlin

gbob romania 2015THE GLOBAL BATTLE OF THE BANDS (GBOB, Bătălia mondială a formațiilor) este cea mai mare și cea mai apreciată competiție de muzică Live din lume. GBOB este competiția dedicată formațiilor de toate genurile muzicale, aflate în diverse etape de popularitate.

Semifinala Transilvania (Rock și Metale 1) a avut loc la Hard Club Cluj, sâmbătă 21 martie 2015 când două formații s-au calificat la prima finală națională GBOB România organizată de Asociația Sunetul Muzicii (în noiembrie 2015): Vespera (Cluj) și Face Today (Od.Secuiesc).

Cu peste 250 de persoane prezente, clubul a fost plin. A fost un concurs muzical cu 16 formații. Nu există alt eveniment sau altă competiție la Cluj-Napoca unde consumatorul de muzică, avid de NOU, să aibă șansa să vadă atâtea formații într-o singură seară.

PREMIILE

  • Premiul de cântare la Hard Club Cluj (iunie 2015): Vespera (Cluj)
  • Premiul de Spot la festivalul Eurock Christmas Festival 2015 (Tg. Mureș, decembrie): Divided By Perception (Cluj)
  • Premiul de Spot la festivalul Electric Castle 2015 (Bonțida, iunie): Face Today (Od.Secuiesc)
  • Premiul BalconyTV (o prezentare video profesionistă): Vespera (Cluj)
  • După ce s-a numărat Votul publicului, Juriul a decis să permită calificarea pentru două formații la Finala națională GBOB România în luna noiembrie 2015: Vespera (Cluj) și Face Today (Od.Secuiesc).

La prima SEMIFINALĂ a competiției GBOB România 2015, la CLUJ,  au participat 16 grupuri muzicale: Caustic, Dimorphic, Divided by Perception, DØTS, The Emp, Face Today, Gecko, Hybrid Symphony, Kaidun, Konthrast, My Hands In Chains, Nuclear Muffin, Rattlejack, Stereotrombone, Times of Need şi Vespera.

Concursul a fost gândit pe plan naţional, cu etape Semifinale în mai multe oraşe din ţară între Martie şi Octombrie 2015 cu Finala Naţională în Noiembrie 2015.

CÂŞTIGĂTORUL reprezintă România la Finala Mondială GBOB la Berlin la începutul anului 2016. Participă 30 de ţări de pe 5 continente. Marele premiu (o săptămână de înregistrări într-un studio renumit cu un producător muzical celebru şi posibilitatea de a semna cu o casă de discuri cu sediul la Londra) valorează mai multe zeci de mii de euro.

Organizatorii spun că în acest moment nu ştiu dacă vor organiza finala naţională acasă la Cluj sau la Bucureşti.
Cei care doresc să se înscrie la restul etapelor, acestea sunt gratuite completând formularul pe pagina www.gbob.com

Articole Noi