[Foto&Video] Spectacol hipic de excepţie oferit de Asocţia Vulturii pe Cetăţuie

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

hipic 1Clujenii care au ales să îşi petreacă ziua de duminică pe Cetăţuie au avut ocazia să asiste la nişte demonstraţii ale Asociației Vulturii din Călata de spectacol hipic. Cei mici au fost încântaţi să îi privească. În cadrul spectacolului a fost prezentată viața nomadă și tehnicile de luptă și vânătoare a hunilor şi a altor popoare din Est. La finalul spectacolului cei prezenți au avut ocazia să călărească.

Asociaţia prezintă stilul de luptă, modul de viaţă, portul, jocurile şi tradiţiile popoarelor nomade. Toate prezentările sunt călare, majoritatea cailor sunt de rasa autohtonă huţul. Echipamentele, ţinuta, armele, harnaşamentul cailor au la bază modele folosite şi în ziua de azi de către popoarele nomade sau reconstituiri ale descoperirilor arheologice, ori după descrieri apărute în diferitele cronici. Majoritatea echipamentelor sunt confecționate de membrii asociaţiei.

Asociația Vulturii din Călata s-a format pentru păstrarea şi prezentarea tradiţiilor maghiare şi a popoarelor nomade (sciţi, sarmaţi, huni, avari, pecenegi, cumani) din secolele IV-XIV.

Cunoscuţi şi sub numele de Călăreţii de la Stana, Vulturii sunt una dintre cele mai vechi trupe de reconstituire istorică din România, ținând de spectacole hipice în diverse localități din Transilvania de peste un deceniu.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului COM’ON Cluj-Napoca, inițiat de Grupul Pont, finanţat de Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, derulat prin Fundaţia Comunitară Cluj.

hipic 13 hipic 12

hipic 11 hipic 10

hipic 9 hipic 8

hipic 7 hipic 6

hipic 5 hipic 4

hipic 3 hipic 2

hipic 1 hipic

 

 

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj