joi, martie 28, 2024

[Foto&Video] Floreşti: Construcţii cu etaje bonus. Clădiri construite la învoială şi nu după PUG

Servicii de criolipoliză la Allure Clinique de Beaute!

Slăbește la rece, fără bisturiu și la un preț accesibil printr-o procedură fără riscuri. În doar trei ședințe, poți scăpa de 5-6 cm în circumferință.

constructie 1Floreşti, cea mai mare comună din ţară unde clădirile apar ca ciupercile după ploaie. Şi n-ar fi o problemă dacă asta înseamnă o dezvoltare propice a comunităţii, numai că odată cu toate clădirile claie peste grămadă apar şi foarte multe probleme. Cazuri sunt multiple, începând de la ansamblurile de locuinţe construite la câţiva metri de ferma de pui, până la cunoscutul caz „Casa Bârdeş”, unde se poartă încă multe discuţii pentru ca blocurile să nu fie demolate, după cum a decis instanţa. Vă amintiţi, cazul în care fostul primar ar fi vrut să cumpere casa pentru a închide gurile tuturor, iar actualul primar care se tot opune. Probleme apar şi când vorbim de canalizare, pentru că prea multe locuinţe aduc sistemul de canalizare până la refuz, aşa că regulat, mai multe străzi din Floreşti sunt pline de rahat la propriu.

Cea mai des întâlnită situaţie este cea în care Consiliul Local aprobă una şi în teren apare alta. Aşa s-a întâmplat şi în cazul unei construcţii de pe strada Plopilor din comuna Floreşti un bloc de locuinţe a fost construit cu un etaj  bonus. După cum se poate vedea şi în poze, pe placa afişată pe bloc, acesta trebuia să aibă D+P+2E+M, însă oricât am număra dă cu plus.constructie

Să fie vorba de un egoism din partea constructorului care şi-a dorit să construiască şi respectiv să vândă mai mult? Să fie vorba de o mită pentru cineva? Nu ştim, dar nu ne-am supăra dacă procurorii DNA şi-ar băga puţin năsucul prin documentele de la Serviciul de Urbanism din cadrul Primăriei Floreşti, nu de alta dar poate vă amintiţi cum Cluj24h.ro v-a mai prezentat într-un articol (cu documente) cum arhitectul şef, Alexandru Lădariu îşi dădea singur autorizaţii de construire.

Dacă astfel de construcţii sunt des întâlnite iar instituţiile închid ochii, vă spunem că n-am fi deloc miraţi să găsim în Floreşti şi clădiri care nici măcar n-au trecut prin Consiliul Local. De altfel, la Floreşti construcţiile se fac deseori după înţelegeri. Şi în această situaţie v-am prezentat cazul unui constructor al cărui proiect nu trece de Consiliul Local. Practic, Claudiu Sârb a venit în Consiliul Local şi a explicat la acel moment că după cum arată certificatul de urbanism eliberat de către Primăria Floreşti, el îşi poate realiza construcţia, dar se pare că înţelegerile nu au decurs cum ar fi trebuit astfel că proiectul său nu întruneşte numărul de voturi necesare pentru a trece şi aşteaptă deja de luni bune.

Şi dacă lucrurile acestea nu v-au convins de cum se construieşte în comuna Floreşti atunci aducem în discuţie faptul că dacă actualul PUG nu a permis construirea anumitor clădiri, atunci s-ar putea ca noul PUG să aprobe respectivele construcţii. Şi pe acest subiect consilierul PDL, Nicolae Oltean (şi lăsăm deoparte interesele personale ale acestuia) s-a certat de mai multe ori cu primarul comunei chiar în şedinţă când îi spunea acestuia că noul PUG nu este în regulă pentru că permite zone mixte, iar în filmarea de la ultima şedinţa a Consiliului Local Floreşti veţi putea vedea una dintre aceste discuţii.

Desigur, acest aşa zis „boom” haotic imobiliar realizat fără cap la Floreşti a adus comuna la titlul de cea mai mare comună din ţară datorită numărului mare de locuitori, însă a atras după sine şi foarte multe nemulţumiri ale cetăţenilor mai ales în ce priveste capitolul urbanism.

Mai mult, la o simplă vizită se poate observa cum condiţiile oferite de administraţia locală scad şi în felul acesta vor ajunge sub limita decenţei, dacă ne gândim din nou la străzile unde canalizarea nu mai face faţă, care se inundă la fiecare ploaie, la puţinele parcuri realizate numai când este campanie electorală, la firma de salubrizare unde primăria este acţionar şi care nu ridică gunoiul conform contractelor, trafic sugrumat la care actuala conducere a administraţiei locale abia acum s-a gândit, căci nu era să îşi asume o astfel de responsabilitate care mai bine rămâne moştenire,  etc, etc….

Citeşte şi:

Urbanismul în Floreşti – pentru unii mumă, pentru alţii ciumă

Exclusiv. Arhitectul şef din Primăria Floreşti semnează autorizaţii de construire pentru firmele lui. DNA, trezirea!

Noul PUG al comunei Floreşti este finalizat. Când ar putea intra în vigoare?

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Articole Noi