Florești: Mai aduc promisiunile privind ferma de pui voturi? Ei și-au dat mâna, voi îi mai credeți?

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Subiectul fermei de pui de la Florești este intens discutat și astăzi, promisiunile, încercările de manipulare par să nu se sfârșească. Mai mult, toate aceste lucruri sunt foarte prezente în campaniile electorale. Promisiunile pe acest subiect, sunt aducătoare de voturi, la un scrutin, la două, la trei,  dar mai cred floreștenii? Astăzi, cei ce ne-au mințit și-au dat mâna și ne cer din nou votul.  

Pentru că s-a tot discutat în mediul online de ziarele împărțite în poștă, mi-a adus aminte că am niște ziare de prin cutiile poștale din 2012. Din 2012 da, pentru că la momentul în care m-am mutat la Florești, Vancea era deja primar.

Așa că m-am gândit că ar fi foarte interesant să vadă și floreștenii cum au fost amăgiți cu mutarea fermei de pui, cu închiderea ei, etc. În 2012, înainte de alegeri se dădeau adevărate „războaie” între primar și viceprimar.  La fel se întâmpla și cu ziarele locale. Unul îl lăuda pe primar iar celălalt, pe viceprimar. Îmi amintesc, am prins discuțiile și dezbaterile pe tema asta în fosta clădire a primăriei unde Vancea îi primea pe floreșteni la discuții.

foaia 3 informatia 3

Vancea era pentru relocare (800,000 de euro doar pentru hale, se specula prin presă), actualul primar deținea „cheia” pentru rezolvarea problemei. Și vedeți cu toții cât de rezolvată, este problema.  Cu cât ne apropiam de alegerile electorale locale din 2012, unul promitea super-parc și celălalt, ne promitea centru expozițional clădire și birouri.

foaia parc

Patronul fermei de pui, Nicolae Cobârzan nu s-a opus nicio clipă acestor idei, dar problema o reprezentau banii. Nu existau bani pentru relocare. Cu toate acestea, se pare că la acea vreme conform declarației lui Vancea, s-a aprobat un studiu de impact (5000 de euro). Nu știm dacă s-a făcut cu adevărat și nici rezultale acelui studiu.

 Exact așa cum atunci se discuta despre noul PUG al comunei în care viceprimarul de atunci dorea cu ardoare să fie inclusă această relocare a fermei, așa se discuta și în 2015 la dezbaterea publică privind noul PUG (la care plătim din mandatul trecut al lui Vancea, de câți ani?) pe care nu îl avem nici astăzi, domnul arhitect Spânu informatia 2ne prezenta o relocare a fermei. Despre asta, vă invit să citiți și să vedeți magini AICI.

informatiaEi bine, nici nu vom avea prea curând un nou PUG pentru că din ultima declarație a edilului, trebuie refăcut în proporție destul de mare. Despre asta, AICI.

informatia 1 foaia 1

Adevărul se știa și în 2012. Azi, primarul și fostul primar de atunci, au bătut palma. Manipularea continuă. 

foaia 2Încă de atunci ziarele ne spuneau clar că ferma nu se va închide, că are autorizație până în 2018. cu toate astea manipularea continuă și astăzi. Nimic concret nu s-a făcut, astăzi aceeași promisiune o regăsim. Fie în programele electorale, fie prin „pastile” aruncate în public.

Cei doi de atunci, și-au dat mâna și vin să ne ceară votul din nou.

sulea si vancea
Sursă foto: www.facebook.com

La ultima ședință de consiliu Local din acest mandat, a fost adusă discuția la aceste ferme din preajma blocurilor de locuit. De parcă aceste ferme și-au ales locul între blocuri și nu blocurile au fost construite cu aprobarea celor doi, lângă ferme. Indiferent cum punem problema că era atunci alt primar, că este acum altul, în acea vreme, actualul primar era viceprimar și prin urmare vota în Consiliul Local.

La ședința din 16 mai, la un proiect de pe ordinea de zi ce presupunea construirea de  locuințe pe lângă o mică fermă de cai de pe strada Răzoare, Vancea (fostul primar) nu s-a abținut atunci când constructorul a spus că în timp aceste ferme trebuie să dispară.

„Fără să vreau să înclin balanța într-o parte sau alta Floreștiul este zonă rurală. Cel puțin deocamdată, ne dorim ca Floreștiul să rămână zonă rurală. Afirmația făcută mai devreme, cum că vrem sau nu, fermele trebuie să dispară mi se pare puțin deplasată în ideea că toate produsele pe care le folosim îpentru hrana noastră, vin din acel spațiu”, a spus fostul primar.

Cum așa domnule, Vancea? Dar când dumneavoastră ne-ati desenat Parcul Tineretului pe terenul fermei în afișele de campanie electorală, nu vi s-a părut deloc deplasat să dispară ferma?

Nici actualul primar nu s-a lăsat mai prejos. Și dacă în 2012 ne spunea „ÎN PREMIERĂ” că va face Centru expozițional și clădire de birouri în locul fermei de pui, în 2016 ne spune „ÎN AVANPREMIERĂ” că ferma de pui se vinde în această săptămână.

„Am auzit că săptămâna asta se vinde ferma de pui așa că vă spun în avanpremieră și se va vinde cu siguranță”, a spus actualul primar la ultima ședință de Consiliu Local.

Nicole Cobârzan: „Poate își vinde el ferma, poate vorbea de ferma lui”

Contactat pentru un punct de vedere, patronul fermei amuzat fiind de ce a spus edilul ne-a spus: „Ferma lui o vinde? Poate de ferma lui vorbea, eu nu știu să fie de vânzare ferma mea. Nu am purtat discuții legat de vânzarea fermei, nu am primit nicio ofertă. Săptămâna asta? Nici vorbă, nu am avut discuții, nu se vinde ferma, e campanie electorală. Poate dacă primeam o propunere motivantă, dar așa unde să plec?”, a declarat pentru Cluj24h.ro patronul fermei de pui.

Întrebarea, rămâne…Mai cred floreștenii?

4 COMENTARII

  1. Sa dispara ferma din această zonă ar fi pre frumos !!! Toți mint cu nerușinare când vine vorba de alegeri doar pan sunt aleși .ipocriți

  2. NU POT SA DESCHID GEAMUL !!!! PUTE GROAZNIC ..UNDE NE SUNT DREPTURILE ?!??!? ( MINCINOSI )

Comentariile sunt închise.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj