Florești: E consilier local și își dorea postul de administrator public dar a acumulat un punctaj rușinos la concurs

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

cristoltanSă sperăm că nu își mai dorește pentru că este de râsul curcilor să fii consilier local și să n-ai habar de legile de care te lovești pe parcursul mandatului. Și dacă mai punem la socoteală și faptul că postul, spun mai multe surse, i-a fost pus pe tavă, candidatul nu trebuia să învețe decât 6 legi și o ordonanță de urgență.

Să o luăm cu începutul. După alegerile locale se zvonea tot mai des că unul dintre consilierii locali va fi noul administrator al comunei. Ei bine, zvonurile au început să se confirme. După ce PNL și-a luat cam tot ce s-a putut la conducerea comunei, și-a dorit să ocupe și postul de administrator. Demersurile făcute, precum și prezența la concurs confirmă declarațiile surselor Cluj24h.ro

„Postul ăsta va fi pentru consilierul PNL, Camelia Cristolțan. De asta a modificat și condițiile de participare la concurs. A cerut ca cei care participă să aibă anumite studii.”, a declarat o sursă apropriată Primăriei Florești.

HCL administrator hcl administrator 1  hcl administrator 2hcl administrator 3

Dacă până acum, cel care candida pentru postul de administrator în Primăria comunei Florești putea avea studii superioare și nu conta prea mult în ce domeniu, acest lucru a fost schimbat printr-o hotărâre a Consiliului Local, un proiect la inițiativa primarului.

Astfel, conform HCL 100 din 25 august 2016, câteva criterii privind ocuparea acestei funcții au fost schimbate, în special studiile deținute de candidat. De data aceasta, trebuia să aibă studii absolvite cu diplomă de licență în domeniul economic, drept.

cristoltan cristoltan 1

Doamna consilier local PNL, Camelia Cristolțan are studii în drept. Așa că nicio problemă la prima etapă a cocursului, dosarul său a fost acceptat.

Conform anunțului Primăriei, pe lângă condițiile pe care candidatul trebuia să le îndeplinească se mai afla și o bibliografie, deloc stufoasă. Șase legi, pe care doamna consilier trebuia să le știe pentru că sunt legi de care se va lovi în mandatul său.

concurs anuntconcurs anunt 1concurs anunt 2

Se pare că doamna consilier nu a reușit să treacă de acest concurs cu toate că nu pare să fi fost ceva complicat. Până și cetățenii care participă la ședințele de Consiliu Local au ajuns să cunoscă o mare parte din legile ce stau la baza aprobărilor de hotărâri pe diferite domenii.

Doamna Cristolțan n-a reușit să strângă 40 de puncte. Pentru ca să ocupe acest post, ar fi trebuit să adune cel puțin 70 de puncte. La concurs s-a mai prezentat un candidat, dar nici acesta nu a acumulat 70 de puncte.

concurs note 1 concurs note cristoltanUn alt aspect important de sesizat este faptul că din comisia de verificare au făcut parte 3 angajați din Primăria Florești (Doja Raluca, Iuoraș Remus și Chioreanu Alina).

În anii anteriori, și vorbim acum de concursul pentru acest post de aministrator, era prezenta în comisie și o persoană din partea Instituției Prefectului. De data aceasta nu a fost așa. Privind acest aspect, o solicitare scrisă a fost adresată instituției, când va fi oferit un răspuns acesta va fi adus la cunoștința citittorilor.

Dat fiind faptul că niciun candidat nu a promovat acest concurs, cel mai probabil va fi reluat. Rămâne însă de văzut dacă doamna Cristolțan se va mai prezenta la concurs, sau dacă vor fi alți candidați. Deocamdată, Floreștiul rămâne fără administrator.

UPDATE: Instituția Prefectului ne-a răspuns solicitării. Iată răspunsul: 

raspuns prefectura

3 COMENTARII

Comentariile sunt închise.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj