Floreşti: Canalul buclucaş a ajuns în atenţia Companiei de Apă Someş şi nu datorită primăriei

canalDupă mai multe articole, drepturi la replică, intimidări şi foarte multe alte discuţii, problema canalizării din cartierul Cetatea Fetei a ajuns în atenţia celor de la Compania de Apă Someş. Ce este şi mai interesant, este faptul că Primăria Floreşti nu a sesizat instituţia deloc deşi a spus că o va face, nici Poliţia Locală aflată la faţa locului nu a făcut-o. A făcut-o presa.

În seara de 30 iulie, locuitorii de pe strada Stejarului au chemat redactorul cluj24h.ro pentru a scrie un articol despre canalizarea defectuoasă care dă pe afară şi apoi crează un miros ce îi scoate pe oameni din locuinţele personale.

A doua zi, primim un drept la replică din partea primarului în care suntem înştiinţaţi că: „În primul rând, serviciul public de apă canalizare din Florești este administrat şi exploatat de Compania de Apă Someş S.A. şi nicidecum de Primăria Floreşti. De altfel, pe facturile de apă canal scrie clar Compania de Apă Someş S.A. Aceste facturi sunt emise de Compania de Apă Someş S.A. şi se plătesc către Compania de Apă Someş S.A. Este normal şi logic ca o sesizare privind “apă canal”, “electricitate”, “gaz”, “CATV” să se facă către furnizorul respectiv de servicii„.

Perfect de acord, nu contestă nimeni, însă atunci când un vârstnic îţi trece pragul cu o sesizare în mână, nu considerăm că este răspunsul cel mai potrivit.

Tot în cursul acestei zile, bătrânul este sunat de edil şi acuzat că ceea ce face este o făcătură politică. Tot în dreptul la replică, edilul spune că cetăţeanul  nu a avut număr de înregistrare pentru sesizarea făcută la Primărie. Nimic mai fals, acesta există şi a fost publicat.

„În ciuda faptului că Primăria Floreşti nu are atribuţii legale privind serviciul public de apă canalizare administrat şi exploatat de Compania de Apă Someş S.A, în această dimineață, 31 iulie 2014, la faţa locului s-a aflat deja o echipă a Primăriei Floreşti şi, de asemenea, se va întocmi o notificare către Compania de Apă Someş S.A”, ne mai spune primarul.

Ei bine, această notificare nu a fost întocmită, căci la Compania de Apă Someş nu a ajuns niciodată. Dar să spunem că angajaţii au fost ocupaţi. Cert este că în data de 31 iulie, redactorul cluj24h.ro se mai deplasează o dată la faţa locului unde îi găseşte pe doi dintre poliţiştii locali care îl asigură pe bătrân că vor face cercetări.

Mai mult de atât, cetăţeanul ce a formulat sesizarea semnată şi de alţi locuitori a primit tot în data de 31 iulie vizita unui consilier local PNL care  i-a promis că va rezolva problema.

A trecut de atunci aproape o săptămână şi nimeni nu a mai mişcat un deget.  În urma unei solicitări trimise către Compania de Apă Someş, aflăm că aceasta nu a fost anunţată nici de Primărie, nici de Poliţia Locală, iar cetăţenii aşteptau îndeplinirea promisiunilor.

„În urma solicitării dumneavostră vă anunţăm că la noi nu a ajuns nicio sesizare sau notificare că ar fi probleme de canalizare în Cetatea Fetei. Nu ne-a anunţat nici Primăria Floreşti şi dacă spuneţi că au fost la faţa locului şi reprezentanţi ai Poliţiei Locale, ar fi putut chiar şi ei să ne transmită acest lucru, dar noi anul acesta nu am primit nicio sesizare pentru astfel de probleme în Cetatea Fetei. În cazul acesta, vă putem spune că o echipă se va deplasa la faţa locului pentru a constata aceste probleme şi pentru a lua măsuri”, a declarat pentru Cluj24h.ro,  Lucaciu Sebastian, Serviciul Comunicare şi Clienţi.

Un întreg traseu străbătut pentru ca o sesizare făcută de un cetăţean să ajungă unde trebuie.

Citiţi şi:

Floreşti: Canalizarea… „parfum de fericire”

Mulţumim edilului din Floreşti pentru răspuns, fie şi drept la replică

Un floreştean, luat la rost de edil pentru că a povestit presei despre canalizarea din Cetatea Fetei

1 COMENTARIU

  1. pai mai domnilor administratori ai Cj24h voi nu stiti nici acum dupa doi ani de dictatura Sulea, ca Primarul(mincinosul satului) si trupele de interventie ale pol. locale floresti nu au trecute in atributii rezolvarea problemelor cu care se confrunta cetatenii.
    Sulica are captate antenele doar spre banul public.

Comentariile sunt închise.

Articole Noi