Câini bătuţi cu lopata şi înfometaţi la adăpostul de animale din Dej [Video. Imagini Şocante!!]

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

as. pro terraAsociaţia Anima Pro Terra a filmat ceea ce se petrece în adăpostul de animale din Dej şi a transmis presei filmările.

„Am observat modificări în comportamentul câinilor din adapost, care în marea lor majoritate sociabili şi prietenoşi au devenit retraşi şi fricoşi. În plus câinii au început să piardă în greutate, să fie agitaţi şi să se lupte între ei pentru hrană deşi cantitatea repartizată zilnic pentru distribuire era suficientă.  Am făcut nenumărate sesizări către primarul Morar Costan şi tehnicianul veterinar care era şefa directă a acestor îngrijitori cu privire la bănuielile noastre privind abuzul asupra acestor câini şi la multiple alte neregului din adapost. De luni de zile ne declarăm nemulţumiţi de condiţiile de igienă din adăpost, de nerespecatrea progamului de lucru de către angajaţi şi de nerespecatrea sarcinilor de serviciu. O altă suspiciune a noastră pe care deasemenea am semnalat-o cu mult timp în urmă a fost legată de sustragerea hranei care în proporţie de peste 50 % este asigurată de către asociaţia noastră.  Pentru că cei sesizaţi au fost impasibili şi mai mult decât atât au luat în derâdere acuzaţiile aduse de noi şi lucrurile s-au înrăutăţit am decis montarea unor camere de supraveghere. Suntem şocaţi pentru că ceea ce am descoperit depăşeşte oricce ne-am imaginat. Câinii sunt bătuţi cu violenţă, cu picioarele, cu lopata sau cu orice au la îndemână, fără niciun motiv, dacă ar putea veodată exista o justificare pentru un astfel de comportament”, a transmis reprezentanţ Asociaţiei Anima Pro Terra .

Totodată aceştia mai spun că angajaţii sustrag cantităţi mari din hrana animalelor. „filmările prezintă dovada sustragerii de hrana uscata – aproximativ 20 de kg erau furate zilnic. Sunt zile întregi de înregistrări în care tehnicianul veterinar nici nu apare în zona cuştilor câinilor ceea ce înseamnă că aceasta nu îşi îndeplinea sarcinile de serviciu”.

Reprezentanţii asociaţiei au mai spus că vor face o plângere în acest sens: „Acesta este adevărul de dincolo de porţile închise ale adăposturilor publice din România şi deşi se fac nenumărate sesizări cei responsabili refuză nepăsători să ia atitudine indiferent dacă e vorba de violenţă, furt, lene.  Astfel de fapte nu pot ramane nepedepsite asa că urmează că împreună cu fundaţia Vier Pfoten să depunem plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej”.

Sursă foto: facebook.com

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj