Consiliul Local Floreşti s-a întrunit în şedinţă ordinară vineri, 8 aprilie 2016. Pe ordinea de zi au fost mai multe subiecte ce priveau aprobarea unor PUZ-uri şi PUD-uri, însă la unul dintre proiecte întreaga acţiunea fost cât se poate de hilară. Pe de o parte arhitectul comunei care pare să ascundă nişte lucruri cu dosarele în faţă şi consilierii care, deşi de obicei nu erau prea atenţi, de această dată au fost.
Fără să intrăm în detalii, pentru că imaginile vorbesc de la sine, ceea ce s-a întâmplat în şedinţă nu face decât să demonstreze cum merg lucrurile la Floreşti şi cum se aprobă proiectele în construcţii. Şeful biroului de urbanism, Alexandru Lădariu a fost prezent la şedinţă şi sub presiunile cetăţenilor aflaţi în sală, a dat citire tuturor proiectelor PUZ-PUD aflate pe ordinea de zi.
Printre care şi proiectul nr 6. – Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației pentru PUZ ” Construire locuințe colective S+P+4E” , situate în localitatea Florești, str. Răzoare , f.n., beneficiar Abrudan Emil Viorel și Floarea Ionela.
Alexandru Lădariu le citeşte proiectul celor prezenţi dar surpriză: nu le spune consilierilor nimic despre faptul că suprafaţa de teren prevăzută în documentaţie nu corespunde cu cea din cele două CF-uri depuse la dosar. Înainte de vot, consilierul local PSD, Maja Ioan intervine şi îi cere arhitectului să verifice cărţile funciare pentru că suprafaţa de teren pe care se doreşte construcţia este de fapt mai mică.
Şi ar fi cam greu de crezut că domnul Lădariu nu ştia nimic despre asta când documentele se aflau în biroul său. Dar a preferat să tacă şi noroc că a spus consilierul pentru că altfel trecea proiectul liniştit.
Brusc, alţi consilieri sar conştiincioşi spunând că pe viitor trebuie să fie mai atenţi. „Dacă se adevereşte ceea ce spuneţi este foarte grav. Atunci totul este dat peste cap. Ar trebui văzut cine afăcut documentaţia şi pe viitor să fie verificate mai atent”, a spus consilierul PNL, Nicu Oltean.
Posibil ca nu domnul Lădariu să fie vinotatul 100%, dar cu siguranţă documentele şi dosarele din construcţii trec prin mâna lui şi pentru enverificarea lor este singurul vinovat. Din fericire în la acest punct, consilierii au votat „împotrivă” şi un consier s-a abţinut, chiar dacă propunerea Biroului de Urbanism era să fie votat acest proiect.