Florești: AFIR declară neeligibil încă un proiect al comunei. Află detalii

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

afirÎnainte de încheierea mandatului trecut, Primăria comunei Florești a depus 3 proiecte pentru finanțare europeană a trei obiective pentru comună. Un al patrulea proiect susține actualul primar a fost depus însă acest lucru a fost infirmat de către reprezentanții AFIR. Pentru ca lucrurile să fie cât se poate de clare, în acest articol va fi prezentată situația la acest moment a finanțării primite sau nu. 

1. Primul obiectiv despre care am mai scris a fost modernizarea străzii Eroilor din comună. Proiect ce a fost declarat neeligibil. Detaliile despre acest proiect se găsesc AICI.

2. Al doilea proiect pentru care Primăria comunei Florești a cerut finanțare europeană este cel ce viza modernizarea căminului cultural din Tăuți. Acesta este un alt proiect despre care am mai scris și detalii despre parcursul său se găsesc AICI, AICI și AICI.

Și acest proiect a fost declarat, recent, neeligibil astfel că nu va primi finanțare europeană.

Proiectul „MODERNIZARE SI DOTARE CAMIN CULTURAL TAUTI”, depus in 17.12.2015, n-a fost selectat, acesta fiind declarat neeligibil. Este cuprins in raportul de selectie la cateloria proiecte nefinantate din 20.05.2016, ne-au spus reprezentanții AFIR într-un răspuns oficial.

Motivele, conform documenelor AFIR,  sunt următoarele:

camin tauti– EG5 – neindeplinit :
-Conform inventarului domeniului public ( anexat la Cerea de finantare) –la pozitia 19 este: “ Camin cultural Tauti – sat Tauti, nr.56, 2 incaperi, S=97mp”. In inventarul depus in Cererea de finantare nu apare terenul aferent caminului cultural. Suprafata cladirii care se modernizeaza este , conform DALI, de S=435 mp. Din DALI rezulta ca se propune mansardarea cladirii pe partea fostei scoli ce nu este cuprinsa in inventar la pozitia “Camin cultural”.
– In HCL de implementare proiect necesitatea si oportunitatea apare in preambul si nu s-a depus anexa la HCL ;
– Nu s-a depus HCL de modificare/ completare a inventarului domeniului public;
– 4.4 – Nu s-au prezentat trei oferte de pret stampilate, datate si semnate pentru utilaje , bunuri si dotari;
4.5 – Nu s-a depus Declaratie proiectant cu privire la sursa de preturi si incadrarea costurilor in prevederile HG 363/2010;

3. Al treilea proiect depus de Primăria comunei Florești cu scopul de a obține fonduri europene este proiectul creșei. Într-adevăr acest proiect a fost eligibil dar pentru că Primăria Florești nu a oferit informații suplimentare privind sumele pentru investiție, AFIR ne lămurește:

cresa florestiProiectul „CONSTRUIRE CRESA IN COMUNA FLORESTI”, depus in 12.11.2015, a fost selectat si are o valoare totala de 699.816 euro, din care 499.900 euro valoare eligibila si 199.916 euro valoare neeligibila (+ TVA). Este cuprins in Raportul de Selectie din 24.05.2016. In prezent se lucreaza la intocmirea proiectului tehnic. Contractul de Finantare se va semna dupa prezentarea proiectului tehnic la Centru Regional pentru Finantare Investitiilor Rurale Satu-Mare (CRFIR 6 Satu-Mare), ne-au declarat reprezentanții AFIR cu privire la acest proiect. 

4. Primarul comunei Florești a făcut mai multe declarații privind finanțarea proiectului de modernizare a drumului agricol din partea de Nord a comunei și a susținut că aceasta va fi realizat tot din fonduri europene și că ar fi depus deja proiectul. Un alt subiect despre care am mai scris AICI. Dar pentru că este un proiect important și a trecut deja ceva timp de la aceste declarații am cerut din nou informații de la AFIR pentru a afla dacă au început demersurile pentru obținerea acestei finanțări.

Comuna Floresti n-a depus proiect pentru modernizarea drumului agricol finantat prin intermediul Masurii 125a – Imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii agricole si silvicedin PNDR 2007-2013. Din informatiile noastre, pe acest drum s-au executat doar lucrari de intretinere pentru mentinerea intr-o stare tehnica adecvata, ne-au mai spus reprezentații AFIR.

Astfel, iată că din patru proiecte pentru care primaria Florești își dorește finanțare europeană și desigur care ar fi foarte binevenită în comună, unul dintre proiecte nici nu a fost depus (și este un proiect foarte important), iar din celelalte 3 doar 1 a fost declarat eligibil.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 COMENTARII

  1. Oare de ce nu mă mai miră seriozitatea promisiunilor venite dinspre primărie?

Comentariile sunt închise.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj