Exclusiv: Proiectul Primăriei Floreşti de modernizare a străzii Eroilor , declarat neeligibil. Află de ce.

circulatie floresti

Foto: arhiva Cluj24h.ro

Reprezentanţii Primăriei Floreşti au avut în plan modernizarea străzii Eroilor. O modernizare ce ar fi presupus construirea unei benzi de circulaţie după ce Valea Sânaslăului ar fi fost acoperită (n.red. după modelul din prima parte a străzii zona Lidl).

Primăria comunei Floreşti a intenţionat accesarea de fonduri europene pentru acest proiect, dar se pare că nu este eligibil. Hotărârea de Consiliu Local poate fi consultată AICI.

Astfel că, deocamdată acest proiect nu va mai fi implementat.

Cu privire la solicitarea dumneavoastră privind eligibilitatea proiectului depus de către comuna Floreşti, Cluj vă informăm că a fost declarat neeligibil, conform Raportului de selecţie aferent submăsurii 7.2 – Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică, componenta infrastructura rutieră, zona non-montană, raport publicat pe pagina oficială de internet www.afir.info la secţiunea Rapoarte şi Liste, ne-au răspuns reprezentanţii AFIR.

Conform Raportului de selecţie aprobat, motivele neeligibilităţii proiectului depus în cadrul sesiunii 2015 pe sM 7.2:

–          strada Eroilor este o stradă modernizată. Conform Normelor tehnice privind proiectarea şi realizarea străzilor în localităţile rurale ,,străzile principale sunt străzi cu două benzi de circulaţie pentru trafic în dublu sens’’, iar prin proiect se doreşte a se realiza o a treia bandă de circulatie (,,lăţimile platformei şi a părţii carosabile s-au adoptat pentru proiectarea şi realizarea străzilor în localităţile urbane’’ – pag. 22 şi pag. 23 din DALI – documentaţie de autorizare a lucrărilor de intervenţie);

–          conform inventarului domeniului public – pozitia 91 (anexa la cererea de finanţare), strada Eroilor are lungimea de 1.370 m şi latimea de 8 m, iar lucrările se pot executa doar pe lăţimea din inventarul domeniului public. Valea Sânaslău nu apare în inventarul domeniului public. Nu s-a prezentat nici aviz de la Apele Române;

–          din declaraţia proiectantului, ataşată la Cererea de finanţare, nu rezultă încadrarea în standardele de cost