Floreșteni, nici nu știți ce vă așteaptă! Capitalizarea QES e apă de ploaie

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

gunoaieAți crezut cumva că o capitalizare de puțin peste 400 de mii lei (cu Gilău, puțin peste 700 de mii, asta e numai suma pe care firma o datorează) va termina problema gunoaielor de la Florești? Ați crezut că veți scăpa de majorarea taxei pentru salubrizare? Nici vorbă! Capitalizarea nu va salva firma de salubrizare care acum vine să își impună pretențiile. E doar o chestiune de timp.

Umblă vorba-n sat că în cursul după-amiezii trecute a vut loc la sediul Primăriei Florești o întâlnire a consilierilor locali cu primarul comunei și administratorul firmei Quatro Eco Salub. La întâlnire, Livia Baica a venit cu un document prin care a aruncat toată problema în curtea primăriei. Ba chiar mai mult, are pretenții la care floreștenii nu s-au așteptat sau cel puțin nu s-au gândit la o bună parte din ele.

Concret Livia Baica cere 4 lucruri mari și late:

  1. Vrea rampă de gunoi.

Rampă pe care să o facă primăria, desigur. Știți deja că locația aleasă de Primăria Florești nu primește avizele necesare pentru din simplul motiv că nu este legal să construiască o rampă de gunoi în preajma apei (Someșului). În plus, administratorul firmei spune clar că în conformitate cu contractul de delegare a serviciului de salubrizare, QES nu are nicio obligație privind depozitarea deșeurilor. Practic, îl ridică și atât, în timp ce floreștenii au plătit un serviciu de salubrizare în care era cuprinsă și suma pentru depozitare, cel puțin până acum.

       2.  Majorarea prețului pentru serviciul de salubrizare.

Nu interesează pe nimeni condiția lui Dan Maier, căci asta a fost condiția lui ca să voteze capitalizarea…să nu fie majorat prețul pentru serviciul de salubrizare. Ei bine, de asta nu scăpați și va fi implimentată cât de curând mai ales că firma are pârghiile legale să facă asta. Deci, cât de curând 14 lei pe persoană pentru serviciul de salubrizare.

       3. QES vrea ca Primăria Florești să plătească depunerea la rampă. 

Ca să păstreze prețul de 8 lei/persoană (ne referim la persoanele fizice, nu și operatorii economici) pentru serviciul de salubrizare QES cere ca Primăria Florești să asigure plata la depunerea deșeurilor pe rampă.

       4. Asocițaiile de proprietari vor fi obligate să își asigure ghenele de gunoi necesare. Să aibă în primul rând câte sunt necesare (pentru fiecare bloc) și mai mult, să aibă ghenele pentru 2 fracții. Adică o colectare selectivă.

Încercați acum un mic joc de imaginație. Un exemplu concret, pe strada Cetății unde imediat lângă trotuarul de aproape 50 de cm lăține se vor afla mai multe ghene de gunoi față de cele care se află în prezent.

Este doar o chestiune de timp până ce aceste lucruri se vor transforma în hotărâri de Consiliu Local și să nu vă mirați dacă vă veți trezi cu o „de îndată” unde se vor aproba din aceste măsuri.

Și dacă facem o scurtă recapitulare situația va sta în felul următor:

în dăm lui QES peste 400.000 lei de la buget (capitalizarea)

vom plăti și 14 lei / persoană pentru serviciul de salubrizare

și le vom plăti și depunerea la rampă.

Și până la urmă concluzia este una singură: floreștenii vor plăti scump. Iar consilierii trebuie să țină cont că aceste măsuri vor trece ușor de votul Consiliului Local căci nu vor mai fi necesare 13 voturi. Problema gunoaielor e departe de a fi rezolvată.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj