Filmul „Usturoi” a fost acceptat la două festivaluri de film din SUA

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
usturoiFilmul independent „Usturoi”, producția cinematografică realizată în întregime în Transilvania (în județul Sălaj și în municipiul Cluj-Napoca), a fost acceptat la festivalurile de film New York Independent Film Festival şi Boston Kids.
Filmarile la „Usturoi” au avut loc în anul 2012, iar după un efort de doi ani de zile producția a fost prezentată deja la peste 8 festivaluri începând cu premiera de la TIFF 2014, care a fost și momentul cel mai disputat al festivalului.
Bugetul producției a fost non-existent, întreaga echipă (actori, bloggeri și amatori) lucrând pe bază de voluntariat.
Despre
Filmul „Usturoi” este primul film independent turnat în întregime în Transilvania după anul 1989. În industria cinematografică, „independent” este sinonim cu „buget redus”. În cazul nostru, putem vorbi despre „fără buget”. Filmările au avut loc pe perioada a 16 zile în intervalul mai-iunie 2012, iar filmul a ieşit pe piaţă în 2014, odată cu premiera din cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania.
În poveste este vorba despre călătoria plină de aventuri a doi băieţi din Ardeal, unul din creuzetele etnice ale Europei de Est, care sunt prieteni deşi sunt de etnii diferite (Ieremia este de etnie romă.) În pofida prejudecăţilor, prietenia lor este solidă iar cei doi se au ca fraţii.  Evoluţia filmului se bazează pe trei teme principale:1. Uneori, este bine să-ţi urmezi inima şi să porneşti într-o aventură.2. Prietenia adevărată nu ţine cont de graniţe, de orice fel ar fi ele.3. Dacă-ţi doreşti ceva cu adevărat şi munceşti pentru asta, lucruri minunate se vor întâmpla.Filmul se adresează publicului larg, de la copii şi tineri până la seniori şi reprezintă, printre altele, o frescă a frumoaselor peisaje transilvane (aceleaşi care l-au fermecat pe Maiestatea Sa Prinţul Charles) şi un elogiu la adresa prieteniei adevărate într-o lume tot mai dezrădăcinată.
Abordarea tehnică inedită pentru filme de lung metraj aparţine regizorului Lucian Alexandrescu, născut în Sibiu, rezident în Miami, Florida (SUA). Lucian s-a ocupat de regie, montaj şi adaptarea scenariului, iar Radu Băzăvan a scris scenariul, a orchestrat producţia cu ajutorul directorului logistic Mircea Groza, s-a ocupat de casting şi chiar de adus pizza.În procentaj de peste 90%, producţia a fost finanţată de regizor şi producător.
 Synopsis „Usturoi”
Ieremia, un copil rom dintr-un sat uitat de lume, se plânge prietenului său cel mai bun, Nicuşor, de sărăcia familiei sale: fratele său doreşte să se însoare cu fata unui clan bogat din sat, pe nume Usturoi, dar nu are suficienţi bani pentru nuntă.Pentru a-l ajuta pe acesta şi pentru a-şi depăşi condiţia limitată de copii săraci, cei doi fug la oraş ca săse facă actori şi să îşi asigure astfel o viaţă mai bună pentru ei şi familiile lor. Pe drum trec prin tot felul de încercări, sunt chiar aproape să-şi piardă viaţa, dar în cele din urmă ajung cu bine la Cluj.Din păcate, planul lor de a deveni actori dă greş şi, ca orice copil fugar, sunt trimişi acasă cu maşina Poliţiei. Pe drum află un secret care îi va ajuta să salveze situaţia, înlesnind căsătoria fratelui lui Eremia cu fata lui Usturoi. Happy end!

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj