Federaţia Share a primit 200.000 lei din partea Primăriei. Consilierii au avut discuţii îndelungate pe această temă

consiliu local 1Federaţia Share a primit astăzi, 200.000 de lei din partea Primăriei Cluj-Napoca pentru implementarea proiectelor ce vor aduce la anul titlul de Capitală Europeană a Tineretului. Consilierii locali s-au contrazis pe această temă.

Mai exact, în şedinţa de astăzi, a fost aprobată alocarea sumei de 350.000 lei pentru activităţi cultural-educative, din care 200.000 au mers către Federaţia Share, însă nu uşor. Cei 200.000 lei urmează să fie folosiţi pentru organizarea unui eveniment mai deosebit de Revelion.

Consilierii au purtat discuţii în contradictoriu când a venit vorba ca federaţia să primească o nouă sumă de bani, iar conslieri ai PSD şi PNL au ridicat anumite probleme.

Consilierul PNL, Bîlde Ioan a propus ca această sumă să fie alocată unor alte proiecte care sunt realizate în oraşul nostru care până acum nu au avut susţinere din partea administraţiei locale. Acesta a făcut un amendament, dar care a fost respins.

La rândul său, consilierul PSD, Claudia Anastase a spus

„Domnule primar, să ştiţi că la final, nu va fi de ajuns să spunem că aceşti copii au greşit. Dacă aveţi un proiect, vreau să-l văd şi eu. Vă propun ca această alocare să o amânăm după ce vedem exact despre ce este vorba”.

Emil Boc s-a dovedit a fi cel mai aprig susţinător al Federaţiei Share spunând că aceasta are un proiect foarte bine pregătit şi reproşând că Guvernul nu doreşte să susţină financiar proiectele ce vor fi implementate. Acesta a mai adăugat că Federaţia Share va trebui să demonstreze prin chitanţe fiecare ban public cheltuit.

„Aceşti tineri ne vor aduce anul viitor titlul de Capitală Europeană. Mi-au prezentat conceptul lor bine lucrat iar în alte cazuri vorbim de milioane, aici e vorba de 200.000 lei şi nu sunt de acord să meargă în altă parte. În acest an nu am primit un ban de la Guvern”.

Consilierul local Gabriel Oniga a adăugat că reprezentanţii Federaţiei Share ar fi refuzat o întâlnire cu Prim Ministrul, Victor Ponta şi consilieri ai săi cu scopul de a se implica în susţinerea proiectului.

Reprezentanţii Federaţiei Share, Bogdan Buta, preşedinte executiv şi Vlad Pop au fost prezenţi la şedinţa de Consiliu Local şi i-au asigurat pe consilieri că la începutul lunii septembrie vor primi o informare completă cu privire la utilizarea banilor. Totodată, aceştia au mai spus că banii alocaţi până acum au fost folosiţi pentru deplasări în scop de promovare atât în ţară cât şi în străinătate.

Emil Boc a fost acuzat de Claudia Anastase că politizează acest subiect şi vorbeşte din perspectivă politică. După mai multe discuţii, proiectul de alocare a celor 350.000 de lei din care 200.000 lei pentru Federaţia Share a trecut cu 15 voturi pentru.

Vă reamintim faptul că inclusiv ministrul delegat pentru Dialog Social a solocitat primarului Emil Boc să facă publică o evaluare a activităţii Federaţiei Share.

 

Articole Noi