Expozitia de iarnă Brickenburg 2014 – Premiera mondială în lumea fanilor LEGO(R)

Brickenburg 2014 clujMuzeul Etnografic al Transilvaniei vă invită în perioada 3 – 7 decembrie 2014 să vizitaţi secţiunea clujeană a Expoziţiei de Iarna a Asociaţiei Brickenburg, asociaţie a fanilor LEGO(R) din România.

Pentru prima dată anul acesta expoziţia se va desfăşura simultan în trei oraşe, respectiv Cluj-Napoca, Bistrita şi Brasov, constituind o premieră mondială în modul de practicare a hobby-ului LEGO(R) cu şanse mari de a impune pe plan internaţional „Modelul Românesc”.

Vizitatorilor din Cluj-Napoca le vor fi propuse idei practice legate de realizarea unui parc de distractii functional, idei de organizare urbana, explorari arctice şi o intâlnire cu personajele Star Wars (TM)

Cei care se vor afla la Bistriţa pe perioada expoziţiei, vor putea folosi ultimul model de tren de mare viteză pentru a vizita planete îndepărtate şi lumi fantastice realizate de constructori cunoscuţi.

Tot acolo va putea fi admirată varianta LEGO(R) a unei scene cotidiene dintr-un sat maramuresean. În secţiunea braşoveană vizitatorii se vor putea familiariza cu sistemul LEGO(R) Technic, având posibilitatea să observe funcţionarea diverselor mecanisme construite din piese LEGO(R) şi să vadă seturi funcţionale produse de celebra companie de jucării din anii 80 ai secolului trecut şi până în prezent.

Manifestare tradiţională de iarnă a fanilor LEGO®, Expoziţia de iarnă Brickenburg este un mic şantier de testare a elementelor care vor fi prezentate în cadrul evenimentelor majore ale anului 2015.

Locaţii şi orare:

Cluj-Napoca, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, str. Memorandumului nr. 21, orele 11.00 –19.00

Bistriţa, Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud, str. General Grigore Bălan nr. 19, orele 09.00 –17.00

Braşov, Muzeul Civilizaţiei Urbane a Braşovului, Str. Sfatului nr. 15., orele 19.00 – 17.00

Articole Noi