Donează sânge! Fii erou!

doneaza sangeOrganizația Studenților Mediciniști din Cluj (OSM Cluj) în colaborare cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj  organizează campania ”Donează sânge! Fii erou!”. Persoanele care doresc să doneze sânge sunt  așteptate  cu buletinul/cartea  de identitate  între  8-12 decembrie  2014,  orele 8.00-13:00,  la  sediulCRTS, str. N. Bălcescu nr. 18.

De 15 ani Organizația Studenților Mediciniști din Cluj, în colaborare  cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj, desfășoară campanii de donare de sânge. Deficitul de unități de sânge și preparate din sânge necesare salvării vieții unor bolnavi cu care se confruntă clinicile universitare clujene a motivat voluntarii Organizației Studenților Mediciniști din Cluj, prin proiectul “Donează sânge! Fii erou!” să ajute Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj să acopere aceste necesități.

Pe perioada campaniei dorim ca numărul de donatori să se ridice la 600 și să se recolteze o cantitate de aproximativ 270 L de sânge. Clujul este primul și singurul centru universitar care a reușit pe parcursul ultimelor campanii organizate să mobilizeze un număr atât de mare de donatori în doar 5 zile.

Organizația Studenților Mediciniști din Cluj este organizația reprezentativă pentru studenții Facultății de Medicină din cadrul  UMF „Iuliu  Hațieganu”  Cluj-Napoca.  În  prezent,  organizația  noastră  reprezintă interesele a peste 3000 de studenti, având peste 500 de voluntari activi în cadrul proiectelor pe care le derulăm. Studenții aleși de către colegii lor de an din cadrul Facultații de Medicină devin membri cu drept de vot în Consiliul Facultății de Medicină și în Senatul Universității, iar Președintele OSM este membru de drept  în  Biroul  de Consiliu  al  Facultății  de  Medicină, precum și  în  Consiliul  de  Administrație  al Universității.  Astfel  OSM este  un  O.N.G.  structurat  pe  două  mari direcții  de  activitate:  sindicală  (de reprezentare a intereselor studenților în medicină) și de voluntariat (prin proiectele organizate). Conform Statutului actualizat, scopul OSM este: „promovarea valorilor umane reale în rândul societății civile”.

Mulțumim  tuturor  sposonsorilor  și  colaboratorilor,  în  special  Dispersie,  Beard  Brothers,  Banca Transilvania, Rotary Visio Cluj-Napoca și Rotaract Visio Cluj-Napoca, Casei de Cultură a Studenților Cluj. Proiectul susține candidatura orașului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

„În România  este  tot  mai  necesară  donarea  de  sânge,  transfuzia  fiind  o  componentă  importantă  în asistenţa medicală, de aceea este imperios necesar să responsabilizăm tinerii pe tema donării de sânge. În  orice  clipă,  cel puţin  o persoană are  nevoie  de sânge  donat  pentru a  putea  supravieţui.  Această persoană poţi fi chiar tu, copilul tău, prietenul tău, părinţii tăi, partenerul tău de viață sau un necunoscut. Viaţa fiecăruia dintre noi este importantă și poate depinde la un moment dat de generozitatea celor dinjur” a declarat dl. Flavius Milășan, directorul Casei de Cultură a Studenților.

„Ne bucurăm să fim parteneri ai acestei campanii de responsabilitate socială și vom mai susține în viitor astfel de demersuri, având în vedere că România se află pe ultimele locuri în Europa la capitolul donării de sânge. E nevoie de sânge, sângele donat de o persoană putând salva până la trei vieţi!”  a declarat Andreea Popescu, președintele DISPERSIE#Răspândim Idei.

Articole Noi