Exclusiv. Zilele comunei Floreşti nu se mai ţin în poligon. Află care este motivul şi când vor avea loc.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Se apropie Zilele comunei Floreşti şi floreştenii încă nu ştiu că acestea nu se vor mai desfăşura în fostul poligon de pe strada Tăuţului. Se pare că intrarea în legalitate nu prea i-a convenit administraţiei publice locale. 

Ce s-a petrecut anii trecuţi pe terenul statului?

Am scris anul trecut despre „desfăşurarea de forţe” de pe terenul fostului poligon, teren administrat de unităţile militare de la Floreşti. Am scris mult şi documentat. Am arătat că Zilele comunei Floreşti nu fac decât să îmbogăţească pe unii sau alţii. Tot atunci, în urma articolelor a fost sesizat prefectul judeţului care a constatat în urma controlului efectuat nereguli. Mai mult de atât, neregulile existau deja pentru simplul fapt că terenul respectiv a fost închiriat „ocolind” legislaţia în vigoare. Dar mai rău era ce se întâmpla efectiv la eveniment. Am arătat cine este firma care se ocupă de organizarea evenimentului, iar toate detaliile pot fi recitite AICI. 

raspuns prefect raspuns prefect 1 raspuns prefect 2

Zilele comunei Floreşti nu se mai ţin în poligon. 

zilele florestiLucrurile s-au schimbat de anul trecut. Regulile sunt altele şi prin urmare o respectare a legii cu stricteţe a deranjat primăria astfel că nu a mai dorit să închirieze terenul. O solicitare în acest sens a fost transmisă în urmă cu două zile atât către Primăria Floreşti cât şi către reprezentanţii armatei. Dacă două întrebări amărâte au fost extrem de complicate pentru primărie, reprezentanţii de la Divizia IV Infanterie Gemina, ne-au contactat telefonic imediat, şi ne-au pus la dispoziţie toate informaţiile cerute.

„Pot să vă spun că în 6 august 2015 ne-a fost înaintată o documentaţie tehnică pentru închirierea a 1,6 hectare de teren, noi am înaintat o adresă spre Bucureşti, dar după aceea în 13 august 2015, printr-o adresă ni s-a spus că Primăria comunei Floreşti renunţă la închirierea terenului”.

De fapt primăria nu a spus de ce nu mai vrea să îl închirieze, mai ales că organizarea evenimentului pe acel teren a devenit o „tradiţie”. Cel mai probabil ceva nu le-a convenit.

„Ai noştri n-au cerut niciun ban, dar nu se mai merge pe prestări servicii pentru că trebuie un expert civil acum, care face o expertiză imobiliară şi care se plăteşte la preţul pieţei. Nu mai mic şi nici mai mare. Probabil că s-au retras din cauza asta. Până acum ceva vreme se mergea pe contracte de prestări servicii, dar cei de la Curtea de Conturi, de la Audit nu mai sunt de acord. Plus că trebuie să se facă licitaţie”, ne-au mai spus reprezentannţii armatei.

Mai exact, în solicitarea făcută iniţial de Primăria Floreşti, Zilele comunei ar urma să aibă loc în perioada 28-30 august 2015. De altfel, acest lucru a fost deja consemnat în procesul verbal al ultimei şedinţe de Consiliu Local. Dat fiind faptul că Primăria Comunei Floreşti nu ne-a răspuns încă la solicitare (n. red. nici nu ne aşteptăm să o facă, dar imediat ce ne va răspunde vom aduce la cunoştinţa cititorilor), noua locaţie a evenimentului este necunoscută.

buget zilele florestiuluiEi bine, credem şi noi că s-au supărat acum că închirierea nu se mai face pe bază de prestări servicii, mai ales că vorbim clar de o subînchiriere terenului, când evenimentul nu e organizat de primărie ci de o firmă. Mind Shop nu ar mai fi primit acest contract dacă se făcea licitaţie. Şi cum ar fi fost să nu mai poată să bage primăria bani în această firmă care de altfel face închirierea terenului într-un mod ciudat, ştim asta de anul trecut. Dar e destul de greu să ne închipuim şi câţi bani a strâns în urma organizării evenimentului dacă Primăria Floreşti plătea statului 0,33 lei pe metru pătrat pentru o zi, iar firma privată care a organizat Zilele Floreştiului a primit cel puţin 50 de lei pe metrul patrat pentru o zi. Acesta este suma cea mai mică şi asta pentru că dacă vorbim de un restaurant sau posesorii aparatelor de divertisment, sumele pe metrul pătrat închiriat pe zi creştea substanţial. Anul acesta evenimentul va fi organizat pe un teren privat de pe strada Eroilor. C[ci mai bine se fac ilegalitălităţile în privat. Ar fi curios să ştim de exemplu, când s-a făcut vreun concurs de oferte măcar, când sau unde s-a anunţat că se caută vreun teren şi bineînţeles cât va costa închirierea lui.

De altfel, această schimbare se simte şi în buget. Anul acesta pentru Zilele Floreştiului au fost alocaţi mai mulţi bani.

Astfel, locaţia desfăşurării evenimentului rămâne să fie anunţată de Primăria comunei Floreşti

 

2 COMENTARII

  1. Am inteles ca se va organiza pe un teren privat…cel mai probabil constructorul a primit promisiuni pentru viitoarele cladiri ce vor creste acolo……total neconforme cu legislatia dar cu avizele acordate la zi….cum? simplu …serviciu contra serviciu

Comentariile sunt închise.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj