Exclusiv: Din 15 august, Clujul va avea primul parc de aventură la standarde europene [FOTO]

adrenalin park 5Începând cu data de 15 august 2014, Clujul va avea un prim parc de aventurã la standarde innternaţionale,  Adrenalin Park situat în comuna Tureni,  satul Miceşti, lângã  Casele  Miceşti.  

Un  cadru  deosebit  în  mijlocul  pădurii, departe  de  agitaţia urbană,  va întâmpina vizitatorii  la  aventură,  pe traseele  aeriene  suspendate  pe copaci. Adrenalin Park propune publicului clujean 12 trasee de aventurã compus din: 10 trasee  suspendate  şi  2 trasee  tiroliene.  Pentru  deliciul  celor  mici  şi  pentru  a promova  activităţile  în  aer liber  împreună  cu  familia,  3  din  cele  10  trasee suspendate sunt destinate în exclusivitate copiilor.

Proiectul este finanţat cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Naţional de Dezvoltare  Rurală.  Beneficiarul  este  Adrenalin  Park,  iar  valoarea  toatalã  a investiţiei  este  481.592,00  Euro  din  care:  finanţare  publicã:  197.711,00  Euro. Proiectarea şi execuţia a fost realizatã de către societăţi specializate în amenajarea parcurilor de aventură, cu îndeplinirea tuturor criteriilor de eligibilitate.

„Traseele suspendate pe copaci formează un sistem complex de obstacole propice pentru dezvoltarea abilităţilor de agilitate, deprinderi tehnice şi sportive, dar a căror element indispensabil  este  şi  sistemul  de  siguranţă.  Obstacolele  şi  exercadrenalin parkiţiile parcului de aventură devin pe parcurs tot mai complexe şi mai dificile, punându-seaccent pe  dezvoltarea  coordonării.  Jocurile  sau obstacolele  instalate  pe  fiecare traseu au menirea de a face parcurgerea acestora o experienţă provocatoare şi antrenantă pentru persoane amatoare. Pentru adulţi au fost concepute 2 trasee de iniţiere, urmând ca aceştia să parcurgă progresiv restul traseelor, pe diferite gradede ddificultate. La traseul destinat exclusiv copiilor s-a avut în vedere ca elementele de joc să fie montate în aşa fel încât să-i permită părintelui să-şi urmărească şi să-şi conducă copilul de-a lungul traseului în siguranţă. Traseul copiilor are mai multe grade de dificultate, astfel  copii  din mai multe categorii  de vârstă pot parcurge cu succes traseele potrivite  vârstei  lor.  Datorită  instalaţiilor  montate  şi  din  motive  de siguranţă, aceste trasee pot fi utilizate de către copii cu vârsta minimă de 3 ani până la cei cu o înălţime maximă de 140 cm”, au declarat pentru cluj24h.ro, iniţiatorii proiectului.

La fel ca în marile parcuri de aventură din străinatate, siguranţa este elementul primordial de care echipa Adrenalin Park se îngrijeste. Pentru a garanta siguranţa deplină  în  parcul  de  aventură  se  va  purta  echipament  de  alpinism  conform clasificarilor UIAA (Federaţia Internaţională de Alpinism şi Escaladă).

Echipamentuadrenalin park 4l achiziţionat  este  furnizat de  PETZL,  unul  din  cei  mai  importanţi producãtori  de echipamente de escaladã şi alpinism din lume.

“Intenţia noastră este de a crea un spaţiu în care să atragem oamenii în natură,angrenându-i  în  activităţi  interesante  ce  contribuie  la  dezvoltarea abilităţilor  şi deprinderilor  sportive. Adrenalin Park se  doreşte  a  fi  o destinaţie  suficient  de aproape, dar suficient de departe încât să permitã familiilor, tinerilor şi seniorilor să petreacă  timp  de  calitate  împreunã,  atât  în  timpul săptămânii  cât  şi  la  finalul acesteia.  În  calitate  de  mamă,  aş  menţiona  că  una  din preocupările  noastre esenţiale a fost asigurarea unor activităţi speciale pentru copii şi părinţi. În acest sens, există un program de evenimente pentru întregul sezon, ce urmează să fie comunicat pe pagina oficiala a Adrenalin Park.” – declară cu entuziasm Eva Szélyes,Director General Adrenalin Park.

Demarat în iulie 2014, amenajarea parcului de aventură şi a punctului alimentar asociat acestuia se va derula în doua etape. Finalizarea proiectului este estimată pentru luna august 2015.

adrenalin park 2

adrenalin park 1

adrenalin park 3 adrenalin park 6adrenalin park 7

7 COMENTARII

  1. Initiativa mult asteptata. Multumiri! Din pacate zona Tureni- Micesti e cu acces doar pentru cei cu autoturism. Dar si zona verde de pe Cetatuie din Cluj asteapta amenajari de gen Adventure parc… locatia e buna, posibilitati ar fi… speram in amenajarea unui parc de aventura si acolo, chiar in „inima” Clujului.

  2. In articol este specificat la final ca proiectul se realizeaza in 2 etape. Prima este parcul in sine, care va fi inaugurat in curand. Cea de-a doua etapa cuprinde un punct alimentar, care nu este finalizat, acesta va dura ceva mai mult.

Comentariile sunt închise.

Articole Noi