ETHNOLOGIA GALACTICA, Expoziția de vară Brickenburg, 2015

E.G. 2015Muzeul Etnografic al Transilvaniei si Asociația Brickenburg va invită să vizitați, în perioada 30 mai – 7 iunie, tradiționala expoziție din Săptămâna Fanilor LEGO® care se desfășoară in “Orașul comoara”, ETHNOLOGIA GALACTICA.

Constituind una din principalele manifestări de acest gen din Europa Centrala si de Est, evenimentul va încerca și în acest an să aducă în atenția publicului o problemă fundamentală a societății, anume nevoia de gândire analitică, care nu poate fi dezvoltată decât prin studiu şi lectură.

Pentru reprezentarea ideii centrale a expoziției din acest an, în Sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei va fi expusă o lucrare alegorică de mari dimensiuni reprezentând confruntarea dintre știință şi imaginație, ambele având izvor zona studiului si a documentării, materializată de bibliotecă. Instalația a presupus cooperare internațională şi a fost realizată de maeştri constructori ai LUG-urilor Brickenburg (România) şi Beokocka (Serbia). Diorama întreagă va putea fi vazută în premieră absolută la Cluj-Napoca, urmând a fi expusă şi la alte importante expoziții din Europa.

Ca o confirmare oficială a importanței evenimentului în plan european, în data de 30 mai 2015, va fi prezent d-l Jan Bayer, înalt oficial al LEGO Group,  coordonator al comunităților de fani LEGO® în zona Europei de Est şi a Asiei.

afis Lego 2015La fel ca în fiecare an, vizitatorii vor putea testa posibilitățile de combinare a elementelor LEGO® şi vor putea asista la concursul de mașini de teren – care va avea loc în data de 31 mai.

În data de 1 iunie se va desfășura concursul de viteza de construcție, adresat copiilor cu vârste cuprinse între 6 ani (împliniți) şi 14 ani (neîmpliniți), în limita a 100 de persoane care au vizitat Ethnologia Galactica.

Locaţie: Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Cluj-Napoca, Str. Memorandumului nr. 21

Perioada: 30 mai – 7 iunie ( în data de 1 iunie, deşi este zi de luni, muzeul va fi deschis )

Orar: 11.00. – 19.00.

Preţ bilet: 3 lei.

În data de 1 iunie copiii pana la vârsta de 14 ani (împliniți în acest an) au acces gratuit!

 

 

Articole Noi