Eminescu în Transilvania. Grafică de Horea Remus Epure la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Retro L’amour

Aduce în BTarena o adevărată sărbătoare a muzicii din anii ’80 și ’90, în zilele de 5 și 6 decembrie. Festivalul va reuni unele dintre cele mai iubite nume ale muzicii retro.

concert dr alban, cluj24h.ro, știri din cluj, retro lamour, bt arena, paula seling, bilete retro lamour, cluj24h

afisJoi, 15 ianuarie 2015, la ora 17:00, cu ocazia Zilei Naționale a Culturii Române, Muzeul Etnografic al Transilvaniei organizează vernisajul expoziției de grafică a artistului HOREA REMUS EPURE, intitulată

                                                                                       EMINESCU ÎN TRANSILVANIA

Prin cele peste 50 de lucrări unicat prezentate în această expoziție, Horea Remus Epure își propune să reconstituie traseele eminesciene prin Transilvania, prezentând locurile vizitate de poet în cursul celor două călătorii realizate la vârstele de 16 și, respectiv, 18 ani. O secțiune distinctă a expoziției prezintă Clujul în epoca lui Eminescu, așa cum putea fi acesta văzut prin ochii poetului. Într-un alt registru, mai larg, sunt prezentate peisaje ardelenești, dar și monumente reprezentative ale Clujului, capitala culturală și de suflet a Transilvaniei.

Convertite în limbajul graficii, cu rafinament şi emoție artistică, lucrările lui Horea Remus Epure reprezintă o temerară încercare de recuperare prin mijloacele artei a memoriei eminesciene, dar și a unui patrimoniu monumental unic, aparținând tuturor etniilor și confesiunilor reprezentative din spațiul transilvănean. 

Născut în 29 iunie 1951, la Târgu-Mureș, Horea Remus Epure a realizat, începând din 1979, peste 200 de expoziții personale în țară și în străinătate (Viena, Budapesta, Salgotarján, Citta di Castello, Perugia etc). Este membru al Asociației Artiștilor Plastici Mureș din anul 1980. A fost membru fondator al Grupului Plastic ,,Mimesis”, de pe lângă Clubul Zamur din Târgu-Mureș. Lucrările sale sunt prezente în muzee, în galerii și în numeroase colecții private din țară și din străinătate. 

Tehnici utilizate de artist sunt grafic în tuș și color, acuarela și caricatura. Expoziția  va fi deschisă în perioada 15-31 ianuarie 2015, la sediul Muzeului Etnografic al Transilvaniei, str. Memorandumului nr. 21, între orele 9-17. Vă așteptăm!

catedrala ortodoxa fagaras cizer

Articole Noi