Emil Boc: „Am semnat contractul pentru cele 40 de autobuze noi”

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Emil Boc 2Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a declarat astăzi, că a semnat contractul pentru achiziţia a 40 de autobuze de ultimă generaţie pentru clujeni. Autobuzele vor putea fi folosite cel mai târziu la sfârşitul anului.  

„Am semnat astăzi contractul pentru achiziția a 40 de autobuze de ultimă generație pentru Cluj-Napoca, iar Compania de Transport Public derulează procedura de achiziție a alte 10 autobuze noi. Îmbunătățirea condițiilor de transport în comun rămâne o prioritate a Primăriei municipiului Cluj-Napoca. Pe lângă noile autobuze care vor intra în circulație în perioada următoare, am făcut pași importanți în această direcție: achiziționarea în 2013 a 10 troleibuze noi, introducerea sistemului de plată prin SMS la transportul în comun, extinderea traseelor CTP în zona metropolitană – și continuăm cu proiectul de implementare a sistemului de ticketing, identificarea de noi benzi dedicate transportului în comun ș.a.m.d.  Urmărim să încurajăm utilizarea transportului în comun din municipiu în defavoarea mașinilor personale și am încredere că toate acestea se vor traduce în condiții mai bune de viață pentru fiecare cetățean”, a spus Emil Boc.

Licitația publică pentru cele 40 de autobuze a fost adjudecată luna trecută, firma Solaris Bus & Coach Polonia fiind declarată câștigătoare. Conform procedurilor legale, perioada de depunere a contestațiilor s-a încheiat iar contractul a fost semnat, urmând ca autobuzele achiziționate să ajungă la Cluj până la sfârșitul anului.

Acordul cadru presupune livrarea a 40 de autobuze articulate noi, care dispun de dotări la cele mai înalte standarde:
– Euro 6 – potrivit directivei europene cu privire la standardele de poluare;
– aer condiționat, camere video pentru siguranța călătorilor, podea joasă, rampă de acces pentru cărucioare și persoane cu dizabilități, loc pentru fotoliu rulant, uși de acces duble cu sistem de protecție a călătorilor (autobuzul să nu se poată deplasa cu ușile deschise), sistem de numărare a călătorilor, sisteme de transmitere de date (radio, GPS) etc.
– perioadă de garanție de 3 ani/180.000 km;
– durată de functionare de 15 ani;

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj