UPDATE-DSP Cluj: Persoana preluată de pe aeroport pentru investigații, izolată în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.

Foto: Arhiva
Foto: Arhiva

În cursul zilei de astazi, 28.01.2020, pe aeroportul din Cluj Napoca, din cursa Varsovia-Cluj-Napoca, a fost preluata o persoana care a anuntat anterior ca este posibil sa fi venit in contact cu o persoana cu suspiciune de infectie cu nCoV 2019 ( coronavirus).

UPDATE: Reprezentanți ai Spitalului Clinic de Boli Infecțioase au declarat că persoana nu este infectată cu coronavirus.  
A fost alertat aeroportul si conform procedurii aeronava a fost garata. medicul epidemiolog din Directia de Sanatate Publica a jud. Cluj a efectuat ancheta epidemiologica conform procedurilor.
In urma anchetei s-a decis, ca masura profilactica (persoana este asimptomatica) izolarea in Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca pentru o perioada de pana la 14 zile si prelevarea de probe conform metodologiei.
In urma consultului de specialitate efectuat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase medicii specialisti considera putin probabil ca persoana sa fie infectata cu nCoV.
Pentru pasagerii din aeronava (in numar de 57 ) s-a intocmit o evidenta cu datele acestora pentru a putea fi contactati si monitorizati. Totodata, acestia au primit informatii cu privire la simptomatologia bolii si le-a fost recomandat ca in cazul aparitiei unor simptome sa se adreseze serviciului de urgenta 112 in vederea transportului la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj -Napoca.

Articole Noi