Drumurile din judeţ ar putea fi iluminate prin celule fotovoltaice şi generatoare eoliene

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
masini pe drumPreşedintele executi al ACL Cluj, Mihai Seplecan spune că a gândit împreună cu câţiva colegi din alianţă un proiect pilot de eficiență energetică pentru iluminatul pe drumurile județene din Cluj. 

 

Conform acestuia, proiectul ar aduce economie la bugetul judeţului.

Proiectul pilot pe care l-am creionat pentru a produce energia necesară iluminatului public pe drumurile județene prin celule fotovoltaice și generatoare eoliene, vizează echiparea pentru alimentare cu energie verde, inițial a 50 de kilometri din drumurile județene, a stâlpior de iluminat care vor fi echipați cu leduri – urmând ca, ulterior, odată demonstrată eficiența acestui proiect, să îl extindem la toată rețeaua județeană de drumuri. Ne propunem ca, prin implementarea în județ a iluminatului public prin cele două tipuri de sursă de energie alternativă, să aducem economii la bugetul județului și să reducem din cheltuielile administrațiilor locale prin care trec drumuri județene, a spus Mihai Seplecan.

Economia făcută, transferată spre alte necesităţi

Orice ajutor este binevenit. Economiile realizate de către administrațiile locale, vor fi folosite de către acestea la întreținerea școlilor, cheltuieli de funcționare și cu combustibili, întreținerea de drumuri șamd, conferindu-le acestora o autonomie mai mare în ceea ce privește investițiile locale, degrevând totodată bugetul Consiliului Județean Cluj de anumite cheltuieli ce vor putea fi redirecționate în investiții. Investiții care, de regulă, produc locuri de muncă.

Mihai Seplecan a mai adăugat că a gândit acest proiect împreună cu colegul de alianță Horațiu Cătărig – vicepreședinte al CJ Cluj și directorul RAADPP Cluj, Mircea Avram.


Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj