Dorel de Floreşti: Asfaltări în valuri, stâlp de iluminat îndoit, canalizări praf şi lucrări lăsate în plop

drum sub cetate

Dacă v-aţi închipuit vreo clipă că Floreştiul nu are un „Dorel”, v-aţi înşelat amarnic. Are şi încă unul cât zece. A început lucrări de asfaltare pe o stradă din Floreşti, lucrări pe val la propriu, stâlp de iluminat public lăsat îndoit, canalele lăsate deoparte şi desigur, lucrările neterminate de vreme bună. 

Vorbim de strada Sub Cetate şi lăsând gluma deoparte, adevărul este că situaţia este sub orice critică. Iar imaginile vorbesc de la sine.

Începem cu anunţul Primăriei Floreşti în care se scuză pentru deranjul cauzat de şantier.anunt primaria floresti

„Stimaţi floreşteni, Primăria Floreşti anunţă: Ne cerem scuze pentru deranjul din această perioadă şi pentru eventualele neplăceri cauzate de şantierul în lucru. Strada Sub Cetate va fi închisă în data 13-31.10.2014 pentru lucrări de asfaltare. Vă rugăm nu parcaţi maşinile pe stradă. Vă mulţumim pentru înţelegere”.

Ei bine, din acest anunţ cu siguranţă fiecare locuitor se aştepta ca la redeschiderea circulaţiei să găsească o stradă asfaltată pe care să poată circula, dar surpriză mare. Nu doar că strada este în valuri la propriu, pe stradă sunt zone atât de deformate încât în perioada ploilor,  se formează adevărate „lacuri de acumulare”. Mai mult, cetăţenii se plâng pentru faptul că zona destinată rigolelor a rămas neterminată şi la fel în preajma canalelor.

Sunt curioasă ce va fi în rigola din stânga, canalizare sau verdeaţă. Găurica e deja crater, în numai 4-5 zile de când sunt facute pozele. O să vedem când finalizează strada, poate o să fie capacul de canal la nivel. Baiul e ca noi trebuie să ne chinuim încă o perioadă bună. Nu înţeleg de ce nu s-a lucrat mai cu bun simţ, chiar dacă lăsau aşa neterminat până se încălzeşte, a spus o doamnă ce locuieşte pe strada Sub Cetate.

drum sub cetate 1

Da, dar e decupat atât de tăios încât dacă dai în el rişti să-ţi tai cauciucurile. De obicei canalele se fac la nivel, la fel ca trecerile care se numesc LA NIVEL de cale ferată :)), spune un alt locuitor.

Şi fără să intrăm în alte detalii suntem convinşi că din luna octombrie de când au început aceste lucrări puteau fi terminate. De altfel, nu înţelegem de ce nu este posibil ca programul de asfaltări să fie făcut în aşa fel încât pe perioada de iarnă să fie încheiate lucrările. În felul acesta cu siguranţă lucrările efectuate până la acest moment, de altfel de mântuială şi care deja arată execrabil, vor fi un adevărat dezastru la reluarea lucrărilor.

drum sub cetate 4 drum sub cetate 2 drum sub cetate 1

drum sub cetate 3 drum sub cetate

Vă reamintim faptul că Primăria Floreşti a demarat un proiect de asfaltare pentru 19 străzi din comună, iar contractul a fost atribuit unei asocieri de două firme (Cridov SRL- Cubicon Invest) pentru suma de 22,8 milioane lei cu TVA.

„Ne apucăm serios de lucru, anul acesta”, aşa spunea edilul comunei la momentul demarării proiectului de investiţie. Nu contestă nimeni că de apucat, s-au apucat de lucru, însă nu ştim cu câtă seriozitate.

În cadrul proiectului de asfaltare sunt cuprinse următoarele străzi:

1. ABATORULUI
2. ANDREI  MUREȘANU
3. COLONIA  DE  SUB  DEAL
4. FAGULUI
5. IAZULUI
6. IAZUL  MORII
7. IZVORULUI
8. MAGNOLIEI
9. NARCISELOR
10. PLOPILOR  2
11. SUB  CETATE  1
12. SUB  CETATE  2
13. TEILOR  2
14. TINERETULUI
15. VALEA  GÂRBĂULUI  3,  ÎN  LOC.  FLOREȘTI
16. ÎNTREPRINZATORILOR, ÎN LOC. LUNA DE SUS
17. GILĂULUI, ÎN LOC. LUNA DE SUS
18. MAJESTI, ÎN LOC. TĂUȚI
19. ȘCOLII,  ÎN LOC. TĂUȚI.

 

2 COMENTARII

  1. DIN surse sigure(din primarie),sa inceput asfaltarea strazii la insistentele celui Ce contruieste proiectul evo concept.

Comentariile sunt închise.

Articole Noi