Domnule Tișe, hotărâți-vă! N-avem bani sau ne încurcă ferma de pui?

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

PNLLa conferința de presă a președintelui Consiliului Județean Cluj de ieri, s-a adus în discuție și proiectul Spitalului Regional de Urgență de la Cluj. După ce a declarat că nu compromite proiectul spitalului și că din cauza fermei de pui nu îl poate realiza, în ultima declarație ne spune că nu îl poate realiza din lipsă de fonduri. 

Tipic declarațiilor politicianiste în care li se spune cetățenilor că nu se poate dar într-un mod elegant. La confenrința de presă de ieri, Alin Tișe declara că județul nu poate să realizeze singur Spitalul Regional de Urgență de la Cluj. De parcă nu știm asta de 11 ani de când se tot vorbește de acest proiect. Și ca de obicei, toată povestea se aruncă frumos la Guvern.

În ceea ce priveşte proiectul de edificare a unui Spital Regional de Urgenţă, acesta nu poate fi în niciun caz derulat de către Consiliul Judeţean singur, el fiind conceput potrivit Master planului pentru sănătate ca un proiect de interes naţional, cu cca. 800-900 de paturi şi care urmează să deservească întreaga regiune a Transilvaniei. Or, din această perspectivă, a adresabilităţii şi a viitorilor beneficiari dar şi a implicaţiilor financiare pe care le presupune, de cca. 160 de milioane de euro şi care exced posibilităţile unui judeţ, proiectul nu va putea fi derulat de către un singur judeţ, respectiv de Consiliul Judeţean Cluj. Desigur, Consiliul Judeţean Cluj îşi exprimă întreaga disponibilitate de a sprijini acest proiect, inclusiv sub aspectul unei eventuale cofinanţări, judeţul Cluj fiind, oricum, cel mai avansat în acest demers din perspectiva faptului că deţine deja terenul necesar, Planul Urbanistic Zonal şi a parcurs deja alte etape şi proceduri, spune președintele Consiliului Județean Cluj.

Această declarație vine după ce prin 19 iulie declara că nu va compromite proiectul Spitalului Regional de Urgență și că va face tot posibilul ca cei de la BravInvest să nu mai primească autorizația integrată de mediu pentru ferma de pui.

Desigur, poate că domnul Tișe nu a trecut de mult pe la Florești să vadă că terenul pe care se dorește construcția spitalului nu se află în raza de protecție sanitară, ceea ce înseamnă că cele două subiecte n-au nici cea mai mică legătură, dar dacă domnul Tișe dorește să aibă, atunci trebuie să îi reamintim câteva aspecte.

  1. A mai fost președinte al Consiliului Județean Cluj în perioada 2008-2012 și nu s-a întâmplat „minunea” numită Spital Regional de Urgență, proiect pe care ni-l promit politicienii clujeni la fiecare scrutin de alegeri indiferent pentru ce.
  2. Tot în perioada în care erați președinte al Consiliului Județean, domnule Tișe nu îmi amintesc să fi intervenit în vreun fel în a stopa ilegalitățile din domeniul construcțiilor de la Florești. Cum ar fi de exemplu, să vă sesizați (avocat fiind) că nu este respectată Legea 350 și că pentru PUZ -urile și PUD-urile de la Florești, nimeni nu cerea vizul de la arhitectul șef. Sau dacă l-au cerut și a fost dat favorabil, atunci în multe probleme din urbanismul floreștean, instituția condusă de dvs este la fel de implicată ca și Primăria Florești.
  3. Dacă doriți să privim din alt unghi problema, atunci să discutăm de mandatul de Prefect al județului. Ce face Prefectul? Se asigură că este respectată Legea la nivel local. Adică, trebuie să își dea avizul de legalitate pentru hotărârile luate în localitățile din județ. Erau toate hotărârile din acea perioadă legale? Nu știm dar la cum se strâng azi problemele s-ar părea că nu.
  4. Nu în ultimul rând, îi reamintim domnului președinte al Consiliului Județean Cluj că instituția pe care o conduce astăzi, a fost condusă de multă vreme de către colegi ai săi, mai mult sau mai puțin certați cu Legea. Și la asta mai adăugăm și faptul că de cel puțin 3 mandate, Floreștiul este condus tot de colegi de partid ai domnului Tișe.

Așa că, domnule Tișe hotărâți-vă! Ne încurcă ferma de pui de la Florești sau pur și simplu nu sunteți (dvs politicienii care aveți putere de decizie prin funcțiile ocupate) capabili să realizați acest Spital Regional de Urgență?

Pentru că dacă asta e problema, atunci ar fi bine să rămâneți la drumurile județene, e bine și așa.

1 COMENTARIU

  1. Felicitări! Foarte bine punctat. Oare care au fost primele locuinte aprobate in zona de protectie a fermei de pui? Oare oare?

Comentariile sunt închise.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj