Discuţii pe situaţia economică şi socială în care se află Industria Sârmei Câmpia Turzii

12.08.2014 Intalnire MechelAstăzi, 12 august a.c., prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, s-a întâlnit cu echipa de management a companiei Invest Nikarom (fosta Mechel) România pentru a discuta despre situaţia economică şi socială în care se află Industria Sârmei Câmpia Turzii. Compania a fost reprezentată la întâlnire de managerul general Oleg Shvedacov, directorul comercial Eduard Kimac şi administratorul special de la Câmpia Turzii Alexei Şeromov.

Din discuţia cu managerul Oleg Shvedacov a reieşit faptul că odată ce judecătorul sindic va aproba planul de reorganizare, adică începând cu luna septembrie, compania de la Câmpia Turzii va mai angaja 110 persoane, pe langă cele 235 care lucreză în prezent acolo. Prefectul Gheorghe Vuşcan a fost asigurat că cele 110 de noi locuri de muncă care vor fi susţinute şi din Fondul European de Ajustare la Globalizare prin proiectul AJOFM Cluj, vor fi păstrate pe o perioadă de cel puţin 2 ani.

De asemenea, managerul general al companiei Invest Nikarom a precizat că businessul de la Câmpia Turzii este unul de perspectivă, în condiţiile în care în prezent toate deciziile privitoare la companiile din România se iau aici, şi nu la Moscova cum se proceda în trecut. În viitor, Industria Sârmei va trebui să îşi mărească şi capacitatea de producţie pentru a ajunge să compenseze cheltuielile indirecte destul de mari pe care le are în prezent. Acesta este şi motivul pentru care conducerea este în continuare deschisă celor care vor să închirieze spaţii în interiorul fabricii.

Articole Noi