„Dantele” – Vernisaj la Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Dantele. Selecție din colecția de dantele a Muzeului Industriei din Cluj”.

danteleMuzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vernisează miercuri, 19 august 2020, la ora 15, expoziția „Dantele. Selecție din colecția de dantele a Muzeului Industriei din Cluj”.

Expoziția dorește să aducă în atenția vizitatorilor o instituție muzeală clujeană aproape uitată: Muzeul Industriei, constituit în anul 1887 și deschis vizitatorilor în anul următor.

Muzeele industriei sau muzeele tehnologice (cum au mai fost numite) își propuneau să ofere meșterilor și micilor industriași atât exemple de produse comercializabile pe plan local, național și chiar internațional, cât și modele,  materiale, unelte care să-i ajute să atingă acest deziderat.

Aceste muzee funcționau în strânsă legătură cu atelierele și școlile industriale locale, operele elevilor, mostrele pe baza cărora se lucra în aceste instituții de învățământ intrând și ele în colecțiile muzeului alături de capodoperele unor meșteri renumiți sau împreună cu artefacte decorate vechi, cu valoare muzeală.

Muzeul Etnografic al Transilvaniei deține din colecțiile instituției clujene o colecție de dantele formată din piese istorice, mostre de dantelă și piese complicate, cu o valoare estetică ridicată. Prezentarea lor în cadrul expoziției oferă și posibilitatea de a reflecta și asupra unei tehnici de dantelărit interesante, cea „cu ciocănele”.

La eveniment pot participa maxim 20 de persoane. Pentru înscrieri (pentru ora 15), accesați următorul link:

https://docs.google.com/forms/d/1krc6uDMLb905MkZ1fGk3Fl8fgbuwmh7COfrn0i7_CQU/edit?ts=5f3a12d2

Vernisajul va fi transmis și live, pe contul de Facebook al muzeului:

https://www.facebook.com/muzeul.etnografic.al.transilvaniei

În cadrul Zilelor Culturale Maghiare din Cluj, expoziția va fi prezentată în același zi, de la ora 16, în limba maghiară.

La eveniment pot participa maxim 20 de persoane. Pentru înscrieri (pentru ora 16), accesați următorul link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeV5xskazmyl1tuoXALQ3iqlkn8zMkYkV3ObBAWKxLwqX_R4w/viewform?usp=sf_link

Prezentarea va fi transmisă și live, pe contul de Facebook al muzeului în limba maghiară, de la ora 16: https://www.facebook.com/Erdélyi-Néprajzi-Múzeum-101897134536899

Expoziția va fi deschisă în perioada 19 august – 20 septembrie 2020, de miercuri până duminică, între orele 10-18, ultima intrare ora 17.

Palatul Reduta, str. Memorandumului nr. 21

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj