Danie Buda preocupat de lapte în Parlamentul European: „Fermieri români, uniţi-vă”

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

daniel budaDaniel Buda, europarlamentar clujean din partea PDL este preocupat de lapte. Acesta a ridicat în cadrul şedinţei Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală a Grupului PPE problema etichetării şi a preţului la lapte din România. Totodată, acesta îi sfătuieşte pe fermierii români să fie uniţi. 

„La prima ședință pregătitoare a Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală a Grupului PPE am dezbătut problemele curente cu care ne confruntăm în țările din care aparținem. Un subiect sensibil a fost invocat de majoritatea celor prezenți și anume, problema prețului la lapte. Colegi austrieci, germani, portughezi și irlandezi au deplâns sistemul de cote degresive la lapte invocând pierderi însemnate pe care le suferă întregul lanț de producători. La rândul meu, am ridicat problema prețului la lapte din România care nu e competitiv cu cel din import, datorită diferenței de subvenție încasate de celelalte state. Mai mult, am venit cu o propunere de etichetare a laptelui în funcție de țara de proveniență astfel să putem proteja producătorii de lapte autohtoni, pe de o parte, dar în același timp să informăm consumatorul despre proveniența laptelui pe care îl consumă și pe cine sprijină cumpărând un anumit produs. Comisia Europeană a publicat în această lună, comunicarea Pachetului privind Laptele, care va fi dezbătut în Comisia AGRI. Voi avea astfel ocazia să ridic problema inechității subvențiilor acordate României în comparație cu celelalte state membre.  Dar pentru toate aceste inițiative am nevoie de sprijinul celor de acasă. De aceea vă spun: Fermieri români, uniţi-vă, doar împreună vom putea reuşi!!! Mă întreb: când mămăliga românească se va lipi de Parlamentul European, la fel cum în noiembrie, anul trecut, 2500 de fermierii francezi, germani şi din Benelux au scăldat în lapte clădirea parlamentului din Bruxelles, nemulţumiţi de cotele impuse la lapte?”, a transmis europarlamentarul, Daniel Buda.

Sursă foto: facebook.com

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj