Dâncu: „Într-o ţară a inegalităţilor nu poţi taxa egal. Guvernul trebuie să dea raţional”.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
vasile dancu
Foto: Arhiva Cluj24h.ro

Prezent la conferinţa judeţeană a PSD Cluj, unde Remus Lăpuşan a fost reales preşedintele Oganizaţiei Judeţene, sociologul Vasile Dâncu a ţinut poate cel mai relevant discurs, unul cu esenţă.

Dâncu a explicat de ce Diaspora se răzbună pe România prin vot, dar mai ales a punctat necesitatea unei impozitări diferenţiate pentru că spune el, nu este posibil ca într-o ţară a inegalităţilor să taxezi egal.

 „Am auzit oameni spunând că Diaspora este împotriva stângii. Nu este adevărat, Diaspora se răzbună prin vot pentru că nu am făcut nimic pentru ei. Au nevoie de votul prin corespondenţă. 25% din Diaspora sunt români şi au nevoie de parlamentari. Să fie şi ei reprezentaţi în parlament. Noi am pierdut în 2009 şi în 2012 din cauza votului lor şi trebuie să îi recâştigăm pe aceşti oameni”, a spus Vasile Dâncu.

Totodată, acesta a ţinut să explice una dintre cele mai mari greşeli care se petrece în guvernarea ţării. Practic, Dâncu spune că Guvernul actual nu trebuie să se amăgească cu faptul că este Guvernul care dă şi nu ia de la cetăţeni. Asta dacă nu cumva dă la pensii dar creşte o altă taxă plătită de muncitori.

„Nici stânga nu a mai fost în utima vreme coerentă. A făcut multe greşeli. Am fost foarte mândru de ce am făcut în Guvernul Năstase cu venitul minim garantat dar mai târziu, o studentă de-a mea mi-a arătat că în 2 ani, acei bani cheltuiţi pentru venitul minim garantat au fost aruncaţi pe geam.  La noi şi bogatul şi săracul este taxat la fel. Într-o ţară a inegalităţilor nu poţi taxa egal. Cei 2% cei mai bogaţi oameni din ţară au privilegii. Cei 20% care se mai descurcă trebuie sprijiniţi, dar să nu ne amăgim că am dat foarte mult şi noi nu am luat. Trebuie să dăm raţional”, a mai spus sociologul, Vasile Dâncu.

În cadrul conferinţei de ieri, Liviu Dragnea l-a rugat pe sociologul Vasile Dâncu să apropie mai mult de partid şi să fie mai activ pentru că partidul are nevoie de el. Ba mai mult, Dragnea declara în urmă cu câteva zile că are un om pregătit cu care va salva Clujul. Ieri, a dezvăluit că era vorba de Vasile Dâncu.

Citeşte şi:

Dragnea la Cluj: „Îl chem pe Vasile Dâncu să fie mai aproape de partid”. La nivel naţional vrea echipă cu Zgonea.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj