Sâmbătă, 25 Octombrie, a avut loc la Palatul Parlamentului, cea de-a șaptea ediție a Balului de Caritate de Halloween, eveniment organizat sub patronajul Președintelui Camerei Deputaților și al Comisiei pentru Învățământ, Știință, Tineret și Sport a Camerei Deputaților.
Cu această ocazie, Asociația OvidiuRo a aniversat 10 ani de existență și a strâns în seara Balului suma de 267.000 de euro, o contribuție importantă la bugetul organizației pentru 2015, an în care programul Fiecare Copil în Grădiniță va sprijini 2200 de copii. Acest program se concentrează pe înscrierea copiilor săraci la grădiniță, începând cu vârsta de 3 ani, pentru a le oferi șansa de a merge pregătiți la școală și de a se integra mai târziu în societate ca persoane active.Prezent la eveniment, alături de fiica sa, Ministrul Educației, domnul Remus Pricopie, a declarat că:
„Programul Fiecare Copil în Grădiniță este un model de bună practică în domeniul educației preșcolare, care ar trebui extins la nivel național. Următoarea rundă de programe finanțate din fonduri europene ar trebui să includă educația preșcolară, urmând modelul deja pus în practică de Asociația OvidiuRo, prin care autorități publice locale, profesori și părinți, lucrează împreună în beneficiul copiilor”.
Unul dintre cele mai importante momente ale serii a fost reprezentat de oferirea unor premii speciale. Astfel, Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din cadrul Camerei Deputaților, a oferit Consiliului Județean Cluj, premiul pentru „Cea mai bună adaptare a programului Fiecare Copil în Grădiniță”.
Lansat în 2010 sub auspiciile Ministerului Educației Naționale, Fiecare Copil în Grădiniță a crescut spectaculos înscrierea și rata de frecvență a copiilor săraci la grădiniță. Clujul este primul județ din țară care se implică financiar în implementarea acestui program, alocând bani de la bugetul propriu pentru acordarea tichetelor sociale – element cheie al programului, prin care părinții primesc un stimulant constând în tichete sociale în valoare de 50 de lei acordate lunar și condiționate de prezența zilnică a copiilor la grădiniță.
În prezent, la nivelul județului Cluj, programul susține 160 de copii săraci să meargă zilnic la grădiniță și este implementat în comunitățile din Cojocna, Poieni, Săcuieu, Călățele, Bonțida, Moldovenești, Viișoara, Recea, Cășeiu și Iara.