Sindicatul Independent al R.A. Aeroportul Cluj-Napoca mai câştigă un proces important

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

aeroportSINDICATUL INDEPENDENT AL R.A. AEROPORTUL CLUJ-NAPOCA a câştigat încă un proces important cu Consiliul Judeţean Mureş care este obligat să furnizeze informaţiile de interes public solicitate privind fundamentarea sumei de 8.330.000 lei/an  alocată  prin Hotărârea Consiliului Judeţean Mureş nr. 16 din 30 ianuarie 2014 privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al R.A. Aeroportul Transilvania Târgu Mureş pe anul 2014.

Prin Hotărârea Tribunalului Cluj nr. 5902/ 28.10.2014, prima instanţă admite acţiunea în contencios administrativ a Sindicatului Independent al R.A. Aeroportul Cluj-Napoca şi obligă Consiliul Judeţean Mureş să furnizeze informaţiile de interes public solicitate referitoare la Nota de fundamentare care a stat la baza aprobării Hotărârii Consiliului Judeţean Mureş nr. 16/ 2014.

Prin Nota de fundamentare  a bugetului pe anul 2014  trebuie să fie defalcate în mod distinct,  veniturile şi cheltuielile aferente serviciului de interes economic general de cele aferente activităţilor economice care nu au legătură cu serviciul încredinţat pentru finanţarea R.A. Aeroportul Transilvania Târgu Mureş,  aşa după cum este reglementat în legislaţia naţională şi europeană din domeniul ajutorului de stat.

Fundamentarea bugetului de venituri şi cheltuieli asigură transparenţă asupra utilizării banilor publici astfel încât să se evite supracompensarea serviciului de interes economic general încredinţat Aeroportului Târgu Mureş care poate conduce la denaturarea gravă a competiţiei pe piaţa aviatică din regiune.

Este vorba de fundamentarea de către C.J. Mures a unei alocaţii importante din bugetul Judeţului Mureş în sumă de 8.330.000 lei/an (1.850.000 euro/an) pentru Aeroportul Târgu Mureş care a beneficiat în ultimii ani de finanţări consistente a activităţilor comerciale (tarife de servicii pentru pasageri de 1,00 euro, echipamente de deservire la sol a aeronavelor, parcare auto aeroport, s.a), fapt care distorsionează competiţia în favoarea Aeroportului Târgu Mureş şi în defavoarea Aeroportului Cluj, ceea ce ne afectează pe toţi, atât angajaţi ai Aeroportului Cluj cât şi pasageri care beneficiază de serviciile de transport aerian de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj R.A.

Sindicatul Independent al R.A. Aeroportul Cluj-Napoca

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj