Update: Camera Deputaţilor a respins legea amnistiei şi graţierii

camera deputatilor mediafac.ro
Sursă foto: www.mediafax.ro

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis, marţi, în unanimitate, să formuleze raport de respingere la proiectul legii amnistiei şi graţierii, a declarat Bogdan Ciucă, preşedintele comisiei, după cum relatează Mediafax.ro.

Proiectul urmează să fie supus votului final al plenului acestui for legislativ în cursul zilei de miercuri.

„Am decis împreună, în unanimitate, să respectăm lucrurile pe care le-am convenit cumva săptămâna trecută uşor diferenţiat, adică în cursul acestei după-amieze, la şedinţa de plen a Camerei, se va dezbate în primul rând proiectul legislativ privind amnistierea şi graţierea”, a precizat, conform sursei citate, liderul grupului PSD, Marian Neacşu.

Totodată, Neacşu a spus că liderii grupurilor parlamentare au stabilit ca în cursul zilei de marţi să se dea vot pe fiecare dintre rapoartele de încuviinţare a solicitărilor procurorului general sau a ministrului Justiţiei vizându-i pe deputaţii Adam, Roşca şi Diniţă.


UPDATE: 

Camera Deputaţilor a respins, marţi, proiectul legii amnistiei şi graţierii, fiind înregistrate 293 de voturi în favoarea acestei decizii, un vot „împotrivă” şi o abţinere.

Articole Noi