CNSC a respins contestaţia pentru Centura Floreşti-Cluj Napoca

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Sulea, zanc si dojaConsiliul  Naţional  de Soluţionare a  Contestaţiilor  (CNSC) a  decis astăzi,  luni 08 septembrie  2014,  prin  Decizia  2500/272C10/2966 respingerea contestaţiei SC CIVITAS  PROIECTARE  SRL  privind licitaţia de atribuire de către Comuna Floreşti pentru atribuirea “Servicii de proiectare faza PROIECT TEHNIC aferente realizării obiectivului de investiţie „  Drumul de legătură varianta sud,  comuna FLOREŞTI,  JUD CLUJ”.    

Cităm  din  actul  CNSC:  “În  baza  prevederilor  legale  aplicabile, CONSILIUL NAŢIONAL DE SOLUŢIONARE A CONTESTAŢIILOR DECIDE:  În temeiul art. 278 alin. (5) şi alin. (6) din OUG nr. 34/2006, cu modificările  şi completările ulterioare, pentru considerentele evocateîn motivarea prezentei,  respinge ca tardivă contestaţia formulată de SCCIVITAS PROIECTARE  SRL  în  contradictoriu  cu  COMUNAFLOREŞTI  şi  dispune  continuarea procedurii  de  atribuire.  Împotrivaprezentei decizii se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare”.

Desigur, se pare că redacţia Cluj24h.ro a avut dreptate când a afirmat că se va face aproape mijlocul lunii septembrie până la soluţionare, rămâne acum să vedem ce se va întâmpla în viitor, căci dacă firma ce a contestat va decide să meargă mai departe, lucrurile se vor complica.

În  perioada  imediat următoare  se  va  lua  legătura  cu  SC  Luca  Way  pentru  a  se demara lucrările (proiectarea).

Vă reamintim că la mijlocul lunii august UAT Floreşti a atribuit către SC Luka Way Bucureşti, care a depus o ofertă de preţ – 129.997 lei fără TVA şi grafic de execuţie 6 luni, licitaţia pentru “Servicii de proiectare faza  PROIECT  TEHNIC  aferente  realizării obiectivului  deinvestiţie „  Drumul de legătură varianta  sud,  comuna FLOREŞTI,  JUDCLUJ”.

 La licitaţie au depus oferte şapte firme , patru din ele fiind din ClujNapoca.

1. SC ProCons Bucureşti: ofertă de preţ – 179.395 lei fără TVA; grafic deexecuţie 6 luni

2. SC Luka Way Bucureşti: ofertă de preţ – 129.997 lei fără TVA; graficde execuţie 6 luni

3. SC Maxi Design Bucureşti:  ofertă  de preţ  – 194.400 lei  fără TVA; grafic de execuţie 6 luni

4.  SC Civitas  Proiectare  Cluj-Napoca:  ofertă de preţ – 97.680 lei  fărăTVA; grafic de execuţie 6 luni

5. N.V. Construct Cluj-Napoca: ofertă de preţ – 208.041,10 lei fără TVA; grafic de exeecuţie 6 luni

6. Drumuri si Poduri Judeţene cluj: ofertă de preţ – 276.000 lei fără TVA;grafic de execuţie 6 luni

7. SC Euro Drum Cluj-Napoca în asociere cu SC Drumex Cluj-Napoca;ofertă de preţ – 285.000 lei fără TVA; grafic de execuţie 6 luni.

Drumul de legătură dintre Floreşti şi Cluj Napoca ar urma să aibă 4,3 kilometri, inclusiv cu 2 bretele de legătură spre Metro şi Polus. Traseul va începe  pe strada Cetăţii  1  şi, prin spate  pe la  Metro  şi  Polus  va face joncţiunea, complet  pe sol, fără viaducte, cu municipiul Cluj Napoca, în zona adiacentă depoului de tramvaie din Mănăştur, drumul Sfântul Ioan, urmând să existe 7 puncte de legătură cu DN1.

Pentru ca acest proiect să fie dus la bun sfârşit comuna Floreşti se va îndatora cu 7 milioane de euro.  Potrivit primarului, pentru realizarea Centurii se va accesa un credit sau se va apela la o emisiune de titluri de stat, Floreşti, care are un grad de  îndatorare ZERO,  urmând  să  fie  prima  comună  din  România  care accesează un asemenea instrument financiar.

La Floreşti, cea mai mare comună din ţară – cu o populaţie oficială depeste 20.000 de locuitori şi neoficial în jur de 33.000 de locuitori, unul din  dezideratele  locuitorilor  este  centura  de  sud,  Floreşti-Cluj-Napoca (Mănăştur).

 “În prezent,  în Floreşti  locuiesc peste 30.000 de persoane. Dimineaţa,  între  orele  06.00-08.30,  potrivit  măsurătorilor,  în  medie 14.000 de maşini parcurg DN1 – Avram Iancu, spre Cluj-Napoca, dintre care doar 2.000 intră în Floreşti. Restul sunt floreşteni ce merg spre Cluj-Napoca. Unica arteră de legătură a fost deja marcată la patru benzi, dar acest lucru nu este de ajuns pentru a decongestiona traficul!”, a spus primarul comunei Floreşti.

1 COMENTARIU

  1. Poate o face pana la urma ca de promis o promite de trei ani. Si e mare nevoie de ea. Dar cu sisteme de semaforizare cum a ramas? Cu gradinita, cu toate celelate probleme din comuna? Mie nu prea imi place ideea ca ia imprumut. E o suma prea mare si apoi chiar o sa avem motive sa-l credem cand ne spune ca primaria nu are bani. Cum face el datorii pentru drum si apoi parking de 600.000de euro? Pai daca tot are banii astia nu mai bine asteapta parkingul si apoi ia un ia imprumut mai mic? E aiurea ce face omul asta, plus ca uita de exproprieri. Nu-mi miroase a bine, da de drum avem nevoie.

Comentariile sunt închise.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj