ClujulVerde: 45,5 ha pentru amenajarea Parcul Est.

Retro L’amour

Aduce în BTarena o adevărată sărbătoare a muzicii din anii ’80 și ’90, în zilele de 5 și 6 decembrie. Festivalul va reuni unele dintre cele mai iubite nume ale muzicii retro.

concert dr alban, cluj24h.ro, știri din cluj, retro lamour, bt arena, paula seling, bilete retro lamour, cluj24h
Sursă: https://www.facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni/
Sursă: https://www.facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni/

#ClujulVerde: 45,5 ha pentru amenajarea celui mai mare proiect verde din istoria orașului – Parcul Est.

Câștigătorul concursului internațional de soluții a fost ales din 27 proiecte depuse Primăria municipiului Cluj-Napoca, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, a organizat Concursul internațional de soluții „Amenajarea Parcului Est”.
Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă online au fost anunțați câștigătorii.
O calitate a vieții pentru cetățenii orașului reprezintă principalul obiectiv al municipalității clujene.
Pentru dezvoltarea durabilă a municipiului și a zonei metropolitane pe termen mediu și lung, urmărim, printr-o serie de proiecte sustenabile, să reducem emisiile de gaze cu efecte de seră cu 10% până în 2030, în timp ce suprafața de spații verzi din oraș va crește cu 15%.ClujulVerde
Așadar, proiectul privind amenajarea Parcului Est se încadrează în această linie strategică de a conecta dimensiunea verde, nepoluantă, la fundamentul de bază prin care orașul este construit pentru oameni și nu pentru profit.
În urma deliberării juriului internațional, proiectele câștigătoare sunt următoarele:
Premiul I, reprezentat de contractul de proiectare cu valoare estimată la nivelul sumei de 6.288.360 lei, fără TVA: proiectul nr. 100: Metapolis Architects S.P.R.L. în asociere cu S.C. Studio de peisaj Ana Horhat S.R.L. și S.C. Atelier Mass S.R.L.
Autor principal: Metapolis Architects, Studio de Peisaj Ana Horhat, Atelier Mass.
ClujulVerde 1Proiectul a fost desemnat câștigător deoarece reușește să combine „într-o manieră inteligentă fluiditatea zonei umede cu dispunerea ortogonală a plantației pepinierei pentru a realiza un desen coerent. Este un proiect construit cu mijloace minime – topografie, apă, vegetație și alei – iar rezultatul aduce o bogăție impresionantă și o diversitate de atmosfere, deschise pentru a evolua în timp și pentru a absorbi nevoi viitoare”, așa cum s-a arătat în aprecierile juriului internațional.
Premiul II, în valoare de 120.000 lei, fără TVA: proiectul nr. 107: Karres en Brands Landschapsarchitecten B.V și Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București.
Autori principali: Darius Reznek, Bart Brands, Natalia Gruszczynska, Oana Paraschiv, Justyna Chmielewska, Mathijs Peters, Ida Pedersen (KARRES EN BRANDS)
Colaboratori arhitectură: Cristina Enache, Alexandra Coltos, Sorina Rusu (UAUIM)
Premiul III, în valoare de 60.000 lei, fără TVA: proiectul nr. 126: SC NORMA ARHITECTURĂ ȘI URBANISM S.R.L.
Autor principal: Péter Eszter, Fleșeriu Alexandru Nicolae
Coautori: Afrasiabi Dariush Vlad, Filip Oana Antonia, Farkas Kinga, Hrenciuc Andra Gabriela, Stoica Radu Nicolae
Colaboratori specialități: Dudaș Maria Cristina, Tetelea Cristian
Mențiune specială: proiect nr. 120: STARH – ARHITECTURA, CONSTRUCȚII, DESIGN SRL
Autor principal: Florian Stanciu
Coautori: Maria – Iulia Stanciu, Cosmin Gălățianu, Octavian Bîrsan, Roberta Frumușelu, Cristian Beșliu, Cosmin Georgescu
Colaboratori arhitectură: Eduard Untaru, Sebastian Ciulei, David Mihai
Mențiune specială: Proiect nr. 108
Pe această cale, doresc să adresez felicitări echipei câștigătoare și tuturor celor implicați, pentru profesionalismul de care au dat dovadă pe parcursul întregului proces și pentru eforturile în găsirea celei mai bune soluții din punct de vedere urbanistic pentru acest „plămân verde” al orașului.
Conferința de presă poate fi urmărită în integralitate și pe paginile de Facebook: Municipiul Cluj-Napoca, CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică și OAR Concursuri.

Articole Noi