Clujul va avea un centru de reabilitare socială pentru victimele traficului de persoane

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

plimbare tineriTraficul de persoane este un fenomen complex al zilelor noastre şi a dobândit în ultimii ani dimensiunile şi particularităţile unui fenomen social transnaţional, vinovat de producerea a milioane de drame omeneşti devastatoare, provocate victimelor exploatării prin muncă ori în scopuri sexuale. A devenit în aceeaşi măsură, un fenomen de criminalitate organizată care nu cunoaşte graniţe, implicând o infracţiune gravă, pedepsită de legislaţiile penale ale ţărilor de origine, tranzit şi exploatare/ destinaţie. Oricât de crudă ar părea exprimarea, ea este reală, fiinţele umane fiind vândute şi revândute din ce în ce mai scump, ca simple obiecte şi apoi exploatate.

În România, victimele sunt racolate cu predilecţie din rândul fetelor şi tinerelor femei cu vârste cuprinse între 13 şi 33 de ani (un sfert sunt minore, peste jumătate au vârste cuprinse între 18-23 de ani).

            Având în vedere gravitatea fenomenului traficului de persoane, numărul din ce în ce mai mare de victime şi natura efectelor traumatice de care se face răspunzător acest fenomen, asistenţa şi protecţia victimelor devin principalele măsuri de recuperare şi de luptă împotriva traficului de persoane.

În acest sens se deschide, începând cu 1 octombrie 2014 , în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, un centru de reabilitare socială cu o componentă de primire în regim de urgenţă pentru victimele traficului de persoane copii şi tineri  în judeţul  Cluj, cu o capacitate de 10 locuri, locaţia fiind secretă în scopul asigurării securității şi confidențialității victimelor.

În cadrul componentei de primire în regim de urgenţă se vor oferi servicii din momentul identificării victimelor traficului de persoane, în vederea depăşirii unei situaţii de criză concretizate prin servicii de primire şi găzduire temporară, asistenţă şi îngrijire, suport emoţional, consiliere psihologică.

În cadrul componentei de reabilitare socială, ansamblul de măsuri şi acţiuni necesar a fi întreprinse sunt orientate în vederea reintegrării sociale a victimelor traficului de persoane. Se vor acorda servicii sociale de găzduire temporară, asistenţă şi îngrijire, suport emoţional, consiliere psihologică, consiliere juridică, socializare, orientare profesională.

În cadrul acestui serviciu va funcţiona şi Compartimentul de intervenţie în situaţii de trafic, migraţie, repatrieri adulţi/copii care oferă persoanelor – victime ale traficului de persoane, asistenţă (psihologică, juridică, acces la servicii medicale, sociale, de formare sau reconversie profesională, etc.) în scopul depăşirii situaţiei de criză şi reintegrării lor sociale.

 

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj