Clujul, o minunăţie văzut de sus [FOTO]

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

clujul de sus 2O ocazie ce nu trebuie să o rateze niciun clujean este să vadă Municipiul Cluj-Napoca din turnul Bisericii SF. Mihail din Piaţa Unirii. Oraşul este minunat văzut de sus. 

De altfel, cei care doresc să vadă Municiul Cluj-Napoca de sus au acum ocazia şi asta pentru că turnul Bisericii este deschis pe parcursul festivalului Zilele Culturale Maghiare. Cei care se vor obosi să urce scările din turn nu vor regreta şi asta pentru că priveliştea te lasă fără cuvinte.

Biserica Romano-Catolică Sfântul Mihail (în maghiară Kolozsvári Szent Mihály-templom, în germană Klausenburger Michaelskirche) este unul dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii gotice dinTransilvania. Edificiul se numără printre monumentele emblematice ale orașului.

Au fost proiectate două turnuri pentru fațada principală, dar nu a fost ridicat decât cel de nord-vest între 15111543. În 1697 turnul a fost distrus ca urmare a unui incendiu și reconstruit în stil baroc în 1744. Acesta a trebuit demolat însă în 1763, după ce un cutremur îl deteriorase foarte mult, aflându-se în pericol de prăbușire. În 1837 s-a început ridicarea actualului turn cu ceas, în stilul neogotic, de pe fațada de nord, fiind terminat în 1860. Turnul a rămas și astăzi ca cel mai înalt turn de biserică din România.

O ultimă restaurare a bisericii a avut loc între anii 19571960, moment la care au fost readuse la viață o parte din picturile secolelor XIV-XV.

Sursă: wikipedia.

Cei care nu au apucat până acum să urce în turnul Bisericii Sf Mihail din Piaţa Unirii o pot face atât astăzi, cât şi în weekend între orele 10.00-19.00, La finalul festivalului, turnul va fi închis vizitatorilor.

clujul de sus belvedere

clujul de sus 3 muzeul de arta cluj

clujul de sus 4 clujul de sus 1

parcare clujul de sus 5

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj