Cluj-Napoca: proprietarii terenurilor ce vor fi expropriate pentru Varianta de Ocolire SUD, atacă. La Floreşti?

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

PUG Cluj NapocaAu apărut primele piedici în construirea drumului de legătură, dintre comuna Floreşti şi municipiul Cluj-Napoca. Tot mai mulţi proprietari de terenuri refuză să fie expropriaţi şi cer modificarea traseului.

La Cluj-Napoca cel puţin, câţiva cetăţeni şi-au manifestat deja nemulţumirea în privinţa construirii drumului de legătură varianta SUD, ameninţând chiar că îşi vor căuta dreptatea în instanţă.

Nu este pentru prima dată când cer ca varianta de ocolire Sud ce va lega comuna Floreşti de Municipiul Cluj-Napoca să aibă o altă rută. Câţiva dintre cei care s-au opus, fiind proprietari de terenuri pe care va fi construit drumul (n.red. pe teritoriul Municipiului Cluj-Napoca) nu vor să fie expropriaţi.

La fel s-a întâmplat şi la ultima şedinţă de Consiliu Local Cluj-Napoca unde consilierii au avut pe masă mai multe plângeri împotriva noului PUG (Plan Urbanistic General) din care două vizau acest obiectiv.

 plangere PUG„Solicit Primăriei oraşului Cluj-Napoca şi totodată domnului primar Emil Boc, să nu ne fie îngrădit dreptul la proprietate din cauza proiectului primăriei de construire a centurii de ocolire sud, care este propusă din 2007 şi nici până astăzi în 2015 nu s-a făcut niciun demers. Un alt traseu al acestei centuri ocolitoare gândit de proiectanţii PUG şi primăria Cluj-Napoca, eventual care să nu afecteze atâtea persoane şi înfăptuit la timp ar fi echitabil pentru toată lumea. În caz contrar, îmi voi găsi dreptatea în instanţă”, se arată în plângerea transmisă Consiliului Local Cluj-Napoca.

Consilierii locali au respins plângerea prealabilă formulată de cetăţean, iar la baza acestei decizii au stau câteva argumente, cum ar fi că varianta propusă de proiectat este una foarte bună, acest obiectiv fiind absolut necesar şi o eventuală modificare ar aduce nemulţumiri din partea altor proprietari de terenuri.

O altă persoană cere acelaşi lucru, dar dacă nu se va schimba situaţia cu nimic, atunci cere Primăriei Cluj-Napoca o „justă despăgubire” şi cere un preţ de 36.400 euro pentru a renunţa la teren.

„Situţia terenului ne-a fost adusă la cunoştinţă în momentul în care am dorit să vindem terenul. Cumpărătorul, analizând harta noului PUG pentru a verifica ce tip de construcţie poate fi edificat, a aflat că pe terenul nostru nu se mai poate construi nimi deoarece acest urmează să fie expropriat”, spune proprietarul terenului în plângerea formulată.

Acest cetăţean a primit acelaşi răspuns.

plangere PUG 1 plangere PUG 2

La Floreşti- linişte şi pace…deocamdată

drum de legatura florestiLa comuna Floreşti care va avea de realizat 4,3 km din acest drum lucrurile sunt deocamdată liniştite. De atacuri în privinţa noului PUG încă nu putem discuta şi asta pentru că nu există oficial, aprobat de Consiliul Local Floreşti un nou Plan Urbanistic General. De altfel, Acesta este afişat în sala de şedinţe şi aşteaptă, eventual ziua de mâine căci nimeni nu ştie de ce nu a fost aprobat. Singurii care se atacă în privinţa PUG-ului sunt consilierii care atunci când vor gândesc după vechiul PUG şi alteori după cel nou dar neaprobat.

Cetăţenii sunt cei care suferă şi se chinuie zilnic în trafic asteptând să fie construit acest drum de legătură care este atât de necesar. Cu toate acestea, pentru moment nu putem vorbi de exproprierile de pe raza comunei Floreşti dar rămâne de văzut.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj