Cluj-Napoca: acțiuni preventive ale polițiștilor și recomandări.

0
350
Foto: Arhiva IPJ Cjuj
Foto: Arhiva IPJ Cjuj
Foto: Arhiva IPJ Cjuj

La data de 10 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj- Napoca, alături de jandarmi şi poliţişti locali au desfăşurat  acţiuni preventive pe raza de competenţă, în scopul verificării respectării măsurilor de prevenire şi combatere a virusului SARSCov2, impunerii respectării normelor de circulaţie rutieră şi prevenirii faptelor antisociale.

Prima etapă a acţiunii, desfăşurată în intervalul orar 19.00-20.00, a vizat respectarea normelor legale privind circulația pe drumurile publice şi verificarea respectării normelor de protecţie în mijloacele de transport persoane.

În această etapă au fost legitimate peste 70 de persoane şi controlate 48 de autovehicule şi mijloace de transport persoane.

Cu ocazia verificărilor au fost aplicate 47 de sancţiuni contravenţionale, 25 dintre acestea în conformitate cu OUG 195/2002R, iar alte 22 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

Totodată, poliţiştii rutieri au reţinut 4 permise de conducere.

Cea de-a doua etapă, desfăşurată în intervalul orar 23.00-01.00, a vizat verificarea respectării normelor legale privind restricțiile de deplasare şi a orarului de funcționare impus operatorilor economici.

Forteţe implicate au legitimat 132 de persoane şi au controlat 93 de vehicule.

Neregulile constatate au condus la aplicarea unui număr de 37 de sancţiuni contravenţionale, 20 dintre acestea fiind aplicate în conformitate cu Legea 55/2020.

Luând în considerare prognoza specialiștilor privind următoarele zile (căderi de zăpadă, temperaturi reduse, iminența producerii de polei) pentru un drum în siguranță, polițiștii rutieri vă adresează o serie de recomandări:
 Nu bruscați comenzile și utilizați frâna de motor;
 Păstrați o distanță corespunzătoare în timpul deplasării, pentru a putea evita evenimentele rutiere negative și efectua oprirea în condiții sigure (distanţa de frânare a unui autovehicul se tripleză în condiţiile unui carosabil alunecos);
 Circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara lor, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.
 Nu în ultimul rând, manifestați întelegere și politețe față de ceilalți participanți la trafic!