CLUJ FUTURE OF WORK: Cum va arăta în 20 de ani modul în care lucrăm și în care contribuim la calitatea vieții în Cluj-Napoca?

Retro L’amour

Aduce în BTarena o adevărată sărbătoare a muzicii din anii ’80 și ’90, în zilele de 5 și 6 decembrie. Festivalul va reuni unele dintre cele mai iubite nume ale muzicii retro.

concert dr alban, cluj24h.ro, știri din cluj, retro lamour, bt arena, paula seling, bilete retro lamour, cluj24h

Cluj future of Work 2 Cluj Future of Work este primul proiect finanțat de Urban Innovative Actions în România
 Bugetul proiectului este de 5,6 milioane de euro
 Co-managementul proiectului este realizat de către Primăria Cluj-Napoca și Centrul Cultural Clujean într-un consorțiu cu alte opt organizații locale

Azi, 5 decembrie 2019, în cadrul Conferinței Cluj Future of Work partenerii din proiect, împreună cu invitații internaționali și persoanele din Cluj interesate de subiect au discutat despre rezultatele primului an de implementare a proiectului, cu detalii despre fiecare dintre cele trei scenarii dezvoltate în proiect:
 În Culturepreneurs 2020 urmează să fie selectați 60 de antreprenori, împărțiți în 2 grupuri de lucru, care vor beneficia de mentorat structurat în 9 module de training precum și de o bursă de 400 de euro pe lună pentru a putea lucra la dezvoltarea și implementarea proiectelor lor;
 În scenariul de Muncă Informală, au fost identificate în urma cercetărilor pe care le-am realizat 4 tipologii ca fiind specifice comunității Pata Rât: persoane care lucrează în colectarea și selectarea deșeurilor, muncitorii din construcții, muncitorii calificați și muncitorii necalificați;
 În scenariul Muncă 4.0 a reieșit din cercetări că în Cluj, la fel ca la nivel european, 57% dintre locurile de muncă prezintă un risc ridicat de automatizare. „Cluj Future of Work este un proiect de cercetare dezvoltare prin care orașul, alături de parteneri va pune la dispoziția comunității tehnologiile necesare pentru a permite tinerilor clujeni să obțină competențe profesionale care să le asigure în viitor acces la locuri de muncă bine plătite și de calitate. În această perioadă este nevoie să realizăm la nivelul comunității acest tip de analiză calitativă și cantitativă a profilului profesional sau de carieră al celor care în următorii 5 ani vor intra pe piața muncii și vor fi nevoiți să se adapteze la toate schimbările pe care știm cu toții că viitorul apropiat le va aduce. Dincolo de impactul în sine al acestui proiect, el are totodată rolul de a aduce în spațiul public această discuție și suntem convinși de efectul multiplicator pe care îl va produce în Cluj. În ultimele 6 luni am lucrat împreună cu partenerii proiectului Clusterul de Mobilier Transilvan, Cluj IT Cluster, Clusterul Transilvania IT, Festivalul Internațional de Film Transilvania și Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca pentru a definitiva lista cu echipamentele care vor fi achiziționate de Primăria Cluj-Napoca pentru dotarea a trei laboratoare și transformarea CREIC într-un hub pentru industriile culturale și creative. Prin aceste investiții laboratoarele se vor axa pe efecte speciale, design și automatizare”,a declarat Ovidiu Cîmpean, director de dezvoltare în Primăria Cluj-Napoca și co-manager al proiectului Cluj Future of Work.

ClujFow1Cluj Future of Work este un proiect finanțat de Comisia Europeană prin programul de cercetare-dezvoltare Urban Innovative Actions în Cluj-Napoca care își propune analiza și testarea unor scenarii care să permită sectorului cultural, academic, de afaceri și administrativ și, în general, comunității să se pregătească pentru schimbările pe care următorii 20 de ani le vor aduce în piața forței de muncă.

„Am finalizat cercetările pe baza cărora vom realiza activitățile din proiect și care ne-au arătat care sunt tendințele actuale ale muncii din punct de vedere social și cultural. Începutul anului 2020 va fi momentul în care, împreună cu partenerii proiectului, vom dezvolta pe baza nevoilor care au reieșit din cadrul acestor cercetări primul proiect dedicat antreprenorilor din industriile culturale și creative”, a spus Anamaria Vrabie, director al Diviziei de Inovare Urbană din cadrul Centrului Cultural Clujean și co-manager al proiectului.

Cluj Future of Work este un proiect inițiat de Divizia de Inovare Urbană din Cluj-Napoca, creată de Centrul Cultural Clujean în parteneriat cu Centrul de Inovare și Imaginație Civică din Primăria Cluj-Napoca. Cluj Future of Work este realizat în co-management de către Primăria Cluj-Napoca și Centrul Cultural Clujean, într-un consorțiu cu alte opt organizații locale: Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj, Clusterul de Industrii Creative Transilvania, Clusterul de Mobilier Transilvan, Cluj IT Cluster, Clusterul Transilvania IT, Festivalul Internațional de Film Transilvania, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca și ZAIN Festivalul de Creativitate al Transilvaniei.

Articole Noi