Cluj Blues Fest, un succes din prima seară. un tânăr de 19 ani a făcut senzaţie

cluj blues festCluj Blues Fest – organizat pentru prima dată la Cluj, este de fapt şi primul festival de blues de la Cluj, a adunat o sală plină de admiratori ai acestui stil de muzică încă din prima seară.

Sala Reduta din incinta Muzeului Etnografic al Transilvaniei a fost arhiplină vineri seara, prima din cadrul festivalului. Mai mult de atât participanţii s-au arătat extrem de încântaţi de organizare şi de primele trupe invitate.

Pe scena amplasată în sală au urcat Rareş Totu’s Midnight Sun (România) şi Vasko the Patch and Poduene Blues Band (Bulgaria). În cursul zilei de sâmbătă clujenii dar nu numai au avut ocazia să participe la două workshop-uri, în care au putu afla detalii despre acest stil de muzică. 

musatParticipanţii au avut parte şi de o surpriză, iar revelaţia serii a fost un ”puști” de 19 ani,  din Bistrița, Alex Muşat, care a făcut senzație reușind să ridice în picioare sala!

Pentru sâmbătă seara, cei prezenţi îi vor asculta pe Borsodi Blue Band (Ungaria) şi Straight from the Bottle (România).

Organizatorii au anunţat deja suprize mari pentru cea de a doua ediţie.

“Acest festival este predarea ştafetei dintre generaţii. Am invitat chitarişti de marcă din Cluj şi unul din Olanda, care vor face demonstraţii şi vor deschide apetitul tinerilor, studenţi ai academiilor de muzică şi sperăm nu numai către acest gen de muzică. De unde să avem public de blues dacă nu-i educăm? Şi pentru că ne-am apucat deja de muncă la cea de-a doua ediţie, vă mărturisesc că avem promisiuni din partea unor sponsori şi vom încerca să aducem interpreţi din delta fluviului Mississipi, Chicago, Coasta de Vest”.

Sursă foto: www.clujulcultural.ro

Articole Noi