CL Florești 23 Nov 2017- Încă un pas pentru drumul de legătură: Primăria cere de la MApN terenul necesar pentru realizarea drumului.

Cl Floresti 23 nov 2Consiliul Local Florești s-a întrunit în ședință ordinară astazi, 23 noiembrie 2017 iar pe ordinea de zi s-au aflat 16 proiecte. Printre acestea, de departe unul dintre cele mai importante și mai așteptate de cetățeni a fost proiectul prin care Primăria comunei Florești urmează să ceară Ministerului Apărării în proprietate, terenul necesar pentru construirea Drumului de Legătură Sud cu Municipiul Cluj-Napoca. 

Președinte de ședință a fost consilierul Doru Matei, la ședință au fost prezenți 18 consilieri locali (a lipsit consilierul PNL Cristolțan Camelia) iar de pe ordinea de zi au fost retrase punctele 13 și 16. Totodată, consilierii au suplimentat ordinea de zi cu un proiect care a luat locul proiectului nr 16 fiind schimbați beneficiarii construcției.

Chiar dacă cererea privind solicitarea de transmitere a unui teren din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al Comunei Florești, Județul Cluj a venit destul de târziu, aceasta este necesară pentru ca proiectul viitorului drum de legătură cu municipiul să fie realizat. Rămâne însă de văzut cât timp va dura până ce acest teren va fi transmis în domeniul public al comunei, dacă va fi transmis, căci este necesară o hotărâre de Guvern.

mapnVă reamintim faptul că în ședința de îndată a Consiliului Local Florești din data de 21 iulie 2016, directorul tehnic al Primăriei, Florin Zanc le spunea cosnilierilor că  „cei care au în administrare teren public, sunt notificați și în 30 de zile ți-l pun la dispoziție cu titlu gratuit”.

Ei bine, lucrurile nu stau chiar așa iar reprezentanții MApN au spus clar și răspicat printr-un răspuns oficial primit încă din luna aprilie 2017 că terenul statului nu poate fi expropriat. Acesta trebuie cerut din proprietatea statului și administrarea MApN și prin hotărâre de Guvern ar putea trece în domeniul public al comunei Florești.

Acest drum a fost declarat prin hotărâre de Consiliu Local ca fiind unul de importanță locală iar conform proiectului de hotărâre aprobat astăzi, terenul necesar pentru a fi transferat în domeniul public al comunei Florești este de 7.746 mp.

Tot în ședința de astăzi, consilierii au reaprobat proiectele privind regulamentul și serviciul de gestionare al câinilor fără stăpân după ce au anulat aceste hotărâri la cererea Instituției Prefectului nefiind respectată legea privind transparența decizională. Le-au anulat astfel că au trecut 30 de zile de când aceste proiecte se află pe site-ul instituției iar acum le-au aprobat din nou, prin urmare cel puțin acest temei legal a este respectat.

În ce privește situația celorlalte proiecte de pe ordinea de zi aceasta este următoarea:

C O N V O C A T O R

Cl Floresti 23 novSe convoacă ședința ordinară a Consiliului Local Floreşti, pentru data de 23 noiembrie 2017, ora 16,00 la sediul Consiliului local din strada Avram Iancu, nr. 170, cu următorul proiect al ordinii de zi :

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului local rectificat pe anul 2017. (Proiectul a trecut de votul consilierilor cu trei abțineri)
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea Contului de execuţie bugetară pe secţiunea de funcţionare şi secţiunea de dezvoltare a Comunei Floreşti la data de 30.09.2017 (Proiectul a trecut de votul consilierilor)
3. Proiect de hotărâre privind înființarea Serviciului de gestionare al câinilor fără stăpân din Comuna Florești, județul Cluj. (Proiectul a trecut de votul consilierilor)
4. Proiect de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului privind activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân din Comuna Florești, județul Cluj. (Proiectul a trecut de votul consilierilor)
5. Proiect de hotărâre privind delegarea pe termen mediu al Serviciului de Gestionare al câinilor fără stăpân, numai către persoane juridice, asociații sau fundații care desfășoară activitați în domeniu convocator sedinta 24 nov 2017protecției animalelor. (Proiectul a trecut de votul consilierilor)
6. Proiect de hotărâre privind aprobarea numarului de burse /categorii de burse pentru semestrul I anul școlar 2017-2018 pentru Școala Gimnazială ” Gheorghe Șincai ” Florești și Școala Gimnazială Luna de sus. (Proiectul a trecut de votul consilierilor)
7. Proiect de hotărâre privind solicitarea de transmitere a unui teren din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al Comunei Florești, Județul Cluj. (Proiectul a trecut de votul consilierilor).
8. Proiect de hotărâre privind aprobarea Raportului de evaluare întocmit de către ADEVAL CONSULTING, în vederea exproprierii și obținerii autorizației de construire pentru lucrarea ” Drum de legătură varianta SUD comuna Florești, județul Cluj”.- etapa II . (Proiectul a trecut de votul consilierilor)
9. Proiect de hotărâre privind aprobarea strategiei locale cu privire la dezvoltarea şi funcţionarea pe termen mediu şi lung a serviciului de salubrizare, a caietului de sarcini, a modelului de acord cadru si a modelului de contract subsecvent de prestări servicii de salubrizare pe raza Comunei Floresti, a documentatiei de atribuire si a studiului de fezabilitate pentru realizarea unei statii de transfer a deseurilor. (Proiectul a trecut de votul consilierilor cu patru abțineri)
10. Proiect de hotărâre privind acordarea de ajutor financiar proprietarilor imobilelor afectate de fenomenele meteorologice din data de 17 septembrie 2017.(Proiectul a trecut de votul consilierilor) 

Cl floresti 23 nov 111. Proiect de hotărâre privind documentației pentru lucrarea „ELABORARE P.U.Z. – CONSTRUIRE IMOBIL DE LOCUINȚE COLECTIVE CU REGIM DE ÎNĂLŢIME P+2E (SPAŢII COMERCIALE LA PARTER), ÎMPREJMUIRE, RACORDURI ŞI BRANŞAMENTE LA UTILITĂŢI situat în localitatea Floreşti, str. Sub Cetate fn, având ca beneficiar pe S.C. EVOCAPITAL MANAGEMENT S.R.L. (Proiectul nu a trecut de votul consilierilor. Au votat „pentru” cei șapte consilieri PNL prezenți și Istvan Szekely (Condor)).
12. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației pentru lucrarea „Elaborare P.U.Z. – CONSTRUIRE IMOBIL SPAȚIU EXPOZIȚIONAL ȘI DE VÂNZARE, COMERȚ, SERVICII DEPOZITARE CU REGIM DE ÎNĂLȚIME S+P+2E, MODIFICARE ACCES, REFACERE ÎMPREJMUIRE ȘI REALIZARE SEMNALISTICĂ”, situat în localitatea Florești, str. Avram Iancu nr. 488-490 , având ca beneficiar pe S.C. METRO CASH & CARRY ROMÂNIA S.R.L.(Proiectul a trecut de votul consilierilor)
13. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației pentru lucrarea „ELABORARE P.U.D. – CONSTRUIRE IMOBIL DE LOCUINȚE COLECTIVE CU REGIM DE ÎNĂLȚIME P+E+Er, situat în localitatea Florești, str. prof. Mocan Dumitru , f.n. beneficiar Lăpuște Iuliana Maria. 
14. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației pentru lucrarea „Elaborare P.U.Z. – CONSTRUIRE ANSAMBLU REZIDENȚIAL ȘI SERVICII”, situat în localitatea Florești, str. Avram Iancu, nr. 358-360., având ca beneficiar pe S.C. ONCOS S.A. (Proiectul nu a trecut de votul consilierilor locali. Au votat „pentru” consilierii locali: Iochim Vancea, Nicolae Oltean, Bogdan Pivariu, Szekely Istvan (Doronci), Florentina Vaida și Eugen Jurco). 
15. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației pentru lucrarea „Elaborare P.U.Z. – CONSTRUIRE ANSAMBLU DE 5 IMOBILE DE LOCUINȚE COLECTIVE CU REGIM DE INALTIME 2 IMOBILE D+P+2E SI 3 IMOBILE D+P+4E+ER ÎMPREJMUIRE TEREN, RACORDURI ȘI BRANȘAMENTE LA UTILITĂȚI” – situate în localitatea Florești, str. Someșului, f.n, beneficiar SC TSI INVEST SRL .(Proiesctul nu a trecut de votul consilierilor. Au votat „pentru” consilierii PNL prezen și Szekely Istvan (Condor)). 
16. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației pentru lucrarea „Elaborare P.U.D. – CONSTRUIRE IMOBIL DE LOCUINȚE COLECTIVE CU REGIM DE ÎNĂLȚIME P+E+Er, ÎMPREJMUIRE TEREN, RACORDURI ȘI BRANȘAMENTE LA UTILITĂȚI”, situată în localitatea Florești, str. Avram Iancu nr. 342, beneficiar Laar Ildiko și Laar Andras Levente. 

Suplimentare: este același proiect de la punctul 16 dar deneficiar este I&I Condor Solution. Consilierii locali Andras Laar și Szekely Istvan (Condor) nu au participat la vot. Proiectul a trecut de votul consilierilor cu 12 voturi „pentru”. S-au abținut, Coroian Ovidiu, Mic Adrian, Doru Matei și Sebastian Cîmpian. 
17. Diverse.

La „Diverse”, primarul comunei a lansat invitația la evenimentele de 1 Decembrie, când se va deschide și târgul de Crăciun ce va avea loc pe terenul fostului poligon (Tăuțiului)  unde se va găsi și patinoarul.

Consilerul local, Doru Matei a adus în discuție reclamații primite de la cetățeni legate de activitatea de noapte a Poliției Locale, mai exact că nu se răspunde la telefon și nu se prezintă la cererile cetățenilor. Edilul a explicat că în prezent activitatea de noapte a Poliției Locale este „sistată” pe motiv că unii dintre angajați au fost trimiși la cursuri iar alți angajați de sex feminin vor deveni mămici.

 

 

 

3 COMENTARII

  1. Mai oameni buni! Ori astia sunt nebuni,ori noi suntem prosti! Pai nu ne spunea d-l Sul(e)a ca tot terenul pe care urmeaza sa se construiasca viitoarea centura a fost predat constructorului?

  2. Primarul minte cum respira dar si florestenii isi merita soarta pentru ca sint ignoranti si nu au mers la vot sa il schimbe. Cine nu sanctioneaza politicianul la vot este complice.

  3. Nu sunt nebuni nici prosti iar primarul intii minte de doua ori si apoi respira.Sunt cu toti incapabili si mint din interes.Acum doua luni au publicat lista cu cei despagubiti datorita expropierilor si acum ….avizeaza raportul de evaluare al ADEVAL CONSULTING.Cei de la Diferit le fac jocul:au adus un excavator si un compactor si stau poate poate ninge si mai intind de termene.Doamne ce bataie ar merita cu totii:cu varga la fundul gol.!!!!

Comentariile sunt închise.

Articole Noi