UPDATE: Cioloş şi Creţu – nominalizările pe care le-ar fi trimis Guvenul pentru funcţia de comisar

Dacian Cioloş şi Corina Creţu ar fi cele două nominalizări pentru funcţia de comisar european pe care Guvernul le-ar fi trimis la Bruxelles, au precizat surse oficiale pentru MEDIAFAX.

Conform acestora, nominalizările ar fostCretu PSD Floresti trimise la sfârşitul lunii iulie. Preşedintele, Traian Băsescu a declarat sâmbătă, înainte de plecarea sa la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles că este surprins de faptul că a aflat că România a transmis două nominalizări pentru funcţia de comisar european.

De altfel, şeful statului a mai spus că a aflat acest lucru tocmai de la Bruxelles şi că nu ştie care sunt cele două nominalizări făcute.

UPDATE: Prim Ministrul României, Victor Ponta a răspuns declaraţiei făcute de şeful statului, Traian Băsescu. Acesta a spus că a avut discuţii cu J. C. Juncker, şi a făcut o propunere de a pastră portofoliul Agriculturii pentru Dacian Cioloş. Totodată, Victor Ponta a confirmat faptul că a fost propusă şi o femeie însă nu a oferit numele acesteia. Cea de-a doua propunere a fost făcută conform tratatelor UE care permit nominalizarea unui bărbat şi a unei femei, însă numai unul va deveni comisar european.

 

 

 

Articole Noi