Cei mai buni liceeni se întâlnesc la Cluj în cadrul evenimentului „Creatori de Viitor –Champions United”

macheta_Online copyÎn  perioada  17-23 iulie  2015 va avea loc în  Cluj  Napoca unul din cele  mai importante evenimente destinate liceenilor cu performanțe deosebite din țara noastră, „Creatori de Viitor –Champions United”.

Proiectul va reuni peste 100 de elevi de liceu cu performanțe în educație, cultură, sport și leadership școlar, profesori de top din România, părinți cu implicare în procesul educațional, precum și o serie de mentori (personalități din business, mediul academic, sport, etc). Proiectul este organizat de Asociația 11even din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale,  Universitatea  Babeș-Bolyai,  Primăria  Cluj-Napoca  și  cu  o  serie  de parteneri instituționali, centre culturale, parteneri corporate și media.

Datorită susținerii partenerului principal al acestui proiect – Kaufland România, precum și a altor  sponsori  privați,  participarea  celor selectați  în  proiect  va  fi  gratuită.

“Dorim  să-i recompensăm la cel mai înalt nivel pe acești elevi cu performanțe deosebite, pentru că ei sunt acei tineri  care,  dacă  vor alege  să  trăiască  în  România,  își  vor  aduce  o  contributie importanta  la dezvoltarea acestei țări”, declară Ovidiu Neamțu, inițiator al programului „Creatori de viitor”.

Perioada de depunere a aplicațiilor se va încheia în data de  15 mai 2015. Până la această dată,  liceenii care au performanțe educaționale, sportive și  culturale sau au luat parte la diverse proiecte în țară sau străinătate pot să-și depună aplicația pe site-ul www.creatorideviitor.ro. Un prim grup de participanți a fost selectat deja, printre ei numărându-se elevi din 14 orașe din România, cu rezultate naționale și internaționale.

Aceștia vor putea să întâlnească mentori din diverse domenii, așa cum este domnul Solomon Marcus  (membru  al  Academiei Române),  Bogdan  Mursa  (reprezentant  al  României  în cadrul Microsoft Imagine Cup), Philipp Kandal (CEO Telenav) sau Marius Simion (fondator NLP Mania).

Cele 7 zile ale proiectului vor avea o agendă bogată, cu multe activități practice, competiții, dar și multă distracție. Spre exemplu, în cadrul sesiunii „IT, Tehnologie și Inovație” participanții vor putea să asculte povești de succes ale unor inovatori din aceste domenii sau vor putea să-și testeze imaginația  în  cadrul  workshp-ului „Innovation  Lab” prezentat  de  Google.  Tot  în  cadrul  acestei sesiuni vor putea afla povestea „Green Cube”, un start-up fondat de un grup de liceeni participanți la  ediția  2014 a  acestui  proiect,  alături  de  unul  dintre  mentorii  prezenți,  dl.  Alexandru  Fărcaș, antreprenor și investitor român.

În cadrul sesiunii de „Finanțe și Antreprenoriat”, oferită alături de BCR, participanții vor afla povești de succes ale unor antreprenori tineri și  se vor putea implica în sesiuni practice pe domenii ca marketing, vânzări sau inteligență financiară.

Seri  de  board  games  și  competiții  de  debate,  concursuri sportive, vizite  la  cele  mai interesante obiective din Cluj, o competiție cu tema “Viziunea Educației 2025” și o seară magică în care se vor premia cei mai buni dintre cei buni, completeaza cele 7 zile ale Champions United 2015.

Agenda „Champions United 2015” va conține următoarele 4 arii și activități:

1. Share Future (17 – 20 iulie): Zile dedicate unor tematici actuale și de interes: IT, Tehnologie, inovație, finanțe și antreprenoriat. Sesiunile vor fi susținute de mentori invitați (persoane cu experiență deosebită în aceste domenii).

2. Share Vision (20 – 22 iulie): Competiția „Viziunea Educației – 2025”. Împărțiți pe echipe, liceenii participanți vor putea lucra alături de profesori și mentori la proiecte referitoare la educația viitorului. Începând cu setarea unei viziuni, stabilirea unor obiective și acțiuni strategice pe termen scurt și mediu, vor   putea să-și dezvolte abilități de muncă în echipă și, de ce nu, să aducă o contribuție activă la modul în care va arăta educația în România.

3. Share Performance (22 iulie – seara): “Gala Performanței în educație”. Ne vom bucura alături de participanți și invitați speciali, vom premia cei mai buni liceeni, cele mai bune echipe, și vom pune punct acestui eveniment într-un stil de sărbătoare.

4. Share Fun (17 – 21 iulie): Parcul Iuliu Hațieganu ne oferă o multitudine de atracții. Astfel, vom organiza diverse cupe (fotbal, volei, alergare, street-ball, etc). Partenerii de la Adrenalin Park ne vor pune la dispoziție traseele lor de aventură, iar serile le vom dedica competițiilor de board games sau de debate.

Pentru a avea șansa să fie selectați, aplicanții trebuie să fie liceeni și să aibă performanțe într-unul din următoarele domenii: educație, cultură, sport sau leadership școlar. Primul pas pe care trebuie  să-l facă  este  acela  de  a  completa  o  aplicație  online  pe  site-ul proiectului, www.creatorideviitor.ro.  Tot  acolo,  cei  care  doresc pot să  propună organizatorilor  un profesor deosebit, un părinte cu implicare deosebită în educație sau un mentor pe care ar dori să-l întâlnească la Champions United 2015. Perioada de aplicații online se va derula până la 15 mai 2015.

Despre „Creatori de viitor”:

“Creatorii de viitor” sunt tineri excepționali, selectați în fiecare comunitate pe baza unor parametri de performanță în unul din următoarele domenii:

a. Educațional (olimpici internaționali sau naționali, premianți în diverse concursuri educaționale internaționale sau naționale);

b. Cultural (câștigători de premii internaționale sau naționale în proiecte sau concursuri de teatru, muzică, dans etc).

c. Sportiv (câștigători de cupe, medalii și premii naționale și internaționale în competiții sportive diverse, atât individuale cât și de echipă);

d. Leadership școlar (punere în practică a unei idei de antreprenoriat sau implicare deosebită în voluntariat și programe sociale).

Programul a fost lansat în 2014 și a reunit până în prezent peste 80 de liceeni de top din 8județe  din  România.  În  2015  programul  se va  dezvolta  pe  mai  multe  arii (vezi http://creatorideviitor.ro/despre-noi.php),  însă  cel  mai  important proiect  rămâne  „Champions United”.

Pentru informații suplimentare despre programele Asociației 11even vă invităm să accesați site-ul nostru la adresa www.11even.ro.

Articole Noi