Campanie AntiSIDA la Cluj-Napoca în perioada 26-27 noiembrie 2014

OPliant AntiSida spaterganizația Studenților Farmaciști Cluj-Napoca în colaborare cu Organizația Studenților Universității Tehnice Cluj-Napoca desfășoară în perioada 26-27 noiembrie 2014 campania AntiSIDA, campanie menită să atragă atenția asupra pericolelor încă existente ale virusului HIV și bolii SIDA.

HIVul continuă sa fie o problemă majoră la nivel mondial în domeniul sănătății, în momentul actual existând aproximativ 35 de milioane de persoane infectate, dintre care 2 milioane sunt copii.

În ciuda eforturilor si dezvoltării științifice, nu s-a descoperit un tratament care să vindece boala din cauza ratei mari de mutație a virusului. Virusul HIV se transmite prin schimb de fluide (sânge, spermă, secreții genitale, lichid cefalorahidian și lapte matern)  cu o persoană deja infectată.

Prevenirea este metoda cea mai eficientă de oprire a răspândirii virusului HIV. Acesta presupune folosirea prezervativelor, seringilor și acelor de seringă sterile, a sângelui transfuzat sau prelucrat de la donatori de sânge anterior testați. 

Simptomele cele mai întâlnite ale infectării cu virusul HIV sunt febra, oboseala, dureri musculare, articulare, ganglioni umflați, gâtul uscat, dureri de cap, manifestări cutanate, astfel că infectarea cu HIV poate fi ușor confundată cu diferite patologii. În cazul în care este suspectată infectarea cu HIV se recomandă testarea seropozitivității care în România se supune unei reguli de confidențialitate medicale.

În cadrul campaniei organizate, vom desfășura următoarele activități:

MIERCURI, 26 noiembrie, orele 8:00-14:00

– în Aula Mare (strada Pasteur nr. 6) și Aula Amfiteatrului Simiti (strada Ion Creangă nr. 12)

– împărțire de materiale informative și strângere de fonduri

Voluntarii noștri au pregătit brățări și insigne handmade care se pot cumpăra iar banii obținuți vor fi donați.

MIERCURI, 26 noiembrie, începând cu ora 20:00

– împărțire de materiale informative și prezervative în cadrul căminelor Universității Tehnice Cluj-Napoca și Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca

JOI, 27 noiembrie, orele 8:00-14:00

– în Aula Mare (strada Pasteur nr. 6) și Aula Amfiteatrului Simiti (strada Ion Creangă nr. 12)

– împărțire de materiale informative și strângere de fonduri

JOI, 27 noiembrie, orele 13:00-16:00

– la Casa de Cultură a Studenților va avea loc distribuire de materiale informative

JOI, 27 noiembrie, ora 17:00

– Flashmob în Campusul Hașdeu, în fața căminului X

 

 

 

Articole Noi