Boc şi consilierii locali cer FRF să organizeze finala Cupei României de fotbal la Cluj

consiliu local 1
Foto: Arhiva Cluj24h.ro

Ne adresăm dumneavoastră în numele comunităţii municipiului Cluj-Napoca şi a tuturor iubitorilor fotbalului din Transilvania, cu scopul de a face cunoscute câteva aspecte pe care vă rugăm să le aveţi în vedere la stabilirea locului de desfăşurare a finalei Cupei României Timişoreana la fotbal, ediţia 2014-2015.

1. Stadionul Cluj Arena dispune de toate facilităţile necesare găzduirii unui eveniment de asemenea importanţă, fiind unul dintre cele mai moderne din Europa de Est, conform clasificării UEFA. Mai mult, costurile sale de exploatare şi afluenţa de public la un eveniment precum finala Cupei României Timişoreana, constituie un argument în plus pentru ca Federaţia Română de Fotbal să atribuie Clujului găzduirea finalei.

2. Într-o perioadă în care doar trei oraşe din ţară se pot mândri cu o infrastructură modernă în ce priveşte stadioanele, Clujul a fost ocolit de fiecare dată în atribuirea unei competiţii importante sau a meciurilor echipei naţionale. Găzduirea finalei Cupei României ar reprezenta şi o reparaţie morală faţă de omisiunile de până acum.

3. Nu în ultimul rând, anunţarea stadionului Cluj Arena ca gazdă a finalei Cupei României Timişoareana ar însemna aplicarea hotărârii Comitetului Executiv al FRF din 31 martie 2015 prin care s-a stabilit că finala se va disputa la Cluj-Napoca.

În speranţa că argumentele noastre vor determina o clarificare cât mai grabnică a situaţiei, vă asigurăm încă o dată că întreaga comunitate locală doreşte şi este şi este pregătită să susţină desfăşurarea în bune condiţii a unei competiţii de asemenea importanţă ca finala Cupei României Timişoreana, se arată în solicitarea făcută de către Consiliul şi Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

frf clujfrf cluj 1

Articole Noi