Bilanțul furtunii a fost făcut: toate cartierele au fost afectate.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Bilanțul furtunii: reprezentanții Primăriei au fost în teren. Furtuna violentă de ieri seară a produs o serie de pagube materiale.

Pagube în special prin ruperea unor arbori care au avariat autoturisme și/sau clădiri. Vântul puternic a smuls elemente de acoperiș la câteva clădiri.

A fost necesară intervenția de specialitate a echipajelor ISU „Avram Iancu” al județului Cluj.

Am fost pe teren la Liceul teoretic „Lucian Blaga” pentru a evalua situația. O estimare a tuturor daunelor produse de furtuna de ieri seară va fi realizată în zilele următoare.

În urma evenimentului extrem au fost efectuate peste 70 de intervenții. În afara celor efectuate de ISU „Avram Iancu” al județului Cluj.

Primăria a venit în sprijinul echipajelor prin intermediul firmelor de prestări servicii în domeniile de salubritate stradală și spații verzi. Inclusiv alpiniști utilitari, a spus edilul Municipiului Cluj-Napoca.

Direcția de Ecologie urbană, Serviciul Situații de urgență și Direcția Generală Poliția Locală au colaborat pentru a diminua efectele produse.

Conform primarului, echipele Primăriei sunt încă pe teren și depun efort continuu pentru a ameliora situația provocată de o furtună puternică la Cluj-Napoca.

Bilanțul furtunii din Cluj-Napoca.

– Vântul puternic a smuls elemente de acoperiș la câteva clădiri. A fost necesară intervenția de specialitate a echipajelor ISU „Avram Iancu” al județului Cluj.

Sursă: https://www.facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni/

– Au fost afectate toate cartierele de pe raza municipiului Cluj-Napoca. Cei mai mulți arbori căzuți fiind înregistrați în Gheorgheni, zona centrală, Zorilor, Grigorescu, Mărăști, Plopilor;

– Au fost mobilizați pe teren 120 oameni pentru tăierea și încărcarea arborilor căzuți, 13 mașini cu tonaj între 3,5-7,5 tone și o macara platformă pentru degajarea căilor de acces auto și pietonal;

– Au fost afectați mai mulți arbori de pe domeniul public și proprietăți private. În multe situații arborii în cădere au avariat autoturisme și/sau clădiri;

– Majoritatea copacilor căzuți au fost brazi. La furtuni violente, brazii prezintă un risc mai ridicat de rupere și prăbușire.

Le recomandăm cetățenilor să evite plantarea acestora în apropierea imobilelor sau a parcărilor;

– Acțiunea degajării zonelor de arbori căzuți se desfășoară în continuare.

Prioritare sunt căile de acces auto și pietonale, aleile din parcuri, parcările și locurile de joacă, precum și școli și grădinițe.

Materialul lemnos rezultat se va distribui cu titlu gratuit persoanelor defavorizate.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj