Bănicioiu: „Licitaţia pentru Spitalul Regional de Urgenţă Cluj va demara anul viitor”

BanicioiuMinistrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu a declarat că procedurile de licitaţie pentru viitorul Spital Regional de Urgenţă de la Cluj  vor fi demarate anul viitor şi a dat asigurări că acesta va fi făcut la Cluj. 

În sfârşit Spitalul Regional de Urgenţă se va face la Cluj şi asta nu pentru că este o dorinţă de-a mea ci pentru că deja a fost trecut în acordul de parteneriat şi probabil, de la începutul anului viitor se vor demara procedurile de licitaţie. Practic va fi o construcţie nouă, amenajări, dotări, echipamente, actualizarea studiului de fezabilitate. Locaţia oferită de autorităţile locale. Îmi doresc o implicare mult mai activă a autorităţilor locale. Sincer, deocamdată a făcut Bucureştiul mai mult decât au făcut ei. Evident, bănuiesc că ne va da locaţia, nu cred că se va pune problema, dar au întârziat foarte mult lucrurile, această discuţie este de 7-8 ani de zile, tot auzim că se va face un spital regional, ei bine, la anul încep lucrările pentru spitalul regional”, a declarat Nicolae Bănicioiu.

Reprezentanţii dreptei nu au ezitat să atace această declaraţie, astfel că au transmis un comunicat de presă prin care au acuzat de minciună.

Ministrul Sănătății lui Ponta, Nicolae Bănicioiu a declarat că proiectul Spitalului Regional de Urgență a intrat în linie dreaptă și că, undeva în viitorul luminos, poate chiar la anul, vor fi demarate procedurile de licitație pentru demararea construcției acestui obiectiv. Toate începând cu actualizarea studiului de fezabilitate care este deja depășit. Este depășit din cauza faptului că de doi ani, de când s-a prăvălit PSD peste țară, s-a stopat orice investiție în acest obiectiv, irosindu-se și banii publici cheltuiți până acum. Încă de acum patru ani autoritățile locale în colaborare cu Guvernul Boc au identificat terenul pe care urma să se construiască Spitalul Regional de Urgență în comuna Florești pe fostul teren proprietate MApN. Mai mult, s-au făcut toate demersurile legale necesare pentru ca acest teren să fie scos de subadministrația MApN, golit de muniție – pentru că pe el erau depozite de muniție – și pus în posesia administrației publice locale a spus deputatul Adrian Gurzău, preşedinte al PMP Cluj.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Articole Noi