Aurelia Cristea: Rezultatele cercetărilor din bani publici și informațiile de interes public vor putea fi accesate online

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Aurelia Cristea PSD FlorestiRezultatele cercetărilor finanțate din bani publici, dar și informațiile de interes public care se transmit din oficiu, vizate de Legea 544/2001, vor putea fi accesate online, a anunțat astăzi ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea. Aceasta a precizat că măsurile sunt incluse în Planul Național de Acțiune Iulie 2014 – Iunie 2016 al Parteneriatului pentru o Guvernare Deschisă, aprobat în ședința de astăzi a Guvernului.

Documentul mai conține și alte angajamente asumate de Guvern, precum asigurarea accesului gratuit la toată legislația națională, creșterea transparenței în cheltuirea banilor publici cu implicarea și colaborarea societății civile, dar și creșterea calității și a numărului de date deschise publicate de instituțiile publice.

“Planul asumat de Guvern conține un set de măsuri concrete care vor fi implementate, în parteneriat cu societatea civilă din România. Continuarea colaborării cu societatea civilă și pașii înainte asumați de către Guvern în deschiderea și transparentizarea actului public arată că experiența colaborării din ultimii doi ani cu o serie de reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale a avut efecte pozitive. Practic, adoptarea Planului demonstrează că Guvernul își asumă acel tip de parteneriat activ pe care societatea civilă îl aștepta din partea sa ”, a declarat Aurelia Cristea.

Ministrul a mai subliniat că Planul adoptat vizează implementarea de măsuri care să ducă și la creșterea calității și numărului de date deschise publicate.

“Prin Plan, Guvernul își asumă proiecte precum publicarea centralizată a informațiilor de interes public pe o singură platformă, asigurarea accesului online gratuit la legislația națională, colaborarea cu societatea civilă pentru a îmbunătăți transparentizarea procedurilor de achiziții publice, publicarea în sistem deschis a studiilor și rezultatelor cercetărilor finanțate din fonduri publice, dar și publicarea unor date care țin de sistemul medical. Prin votul dat astăzi, membrii Guvernului și-au asumat implementarea tuturor acestor măsuri până în iulie, 2016”, a mai spus Cristea.

Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă (Open Government Partnership – OGP) este un acord internaţional ce vizează angajarea guvernelor în promovarea transparenţei, combaterea corupţiei şi utilizarea noilor tehnologii pentru a consolida actul de guvernare şi dialogul cu cetăţenii, în special prin elaborarea şi implementarea de politici în domeniul datelor publice deschise.

 

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj